A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

marți, 20 decembrie 2011

Alcoolul – idei preconcepute

       Diagnosticul precoce a unui consum excesiv de alcool amelioreaza sansele de reusita a unei schimbari a comportamentului prin terapie.

Consumatorii de alcool raman nediagnosticati intr-un numar mare. Majoritatea bolnavilor care au o problema cu alcoolul ezita inca sa consulte un medic si tind sa minimizeze cantitatile consumate, in general injumatatind cantitatea.

Teama sa nu fie etichetat ca alcoolic, cu toate conotatiile peiorative, franeaza deseori bautorii sa vorbeasca despre problemele lor cu medicul, iar foarte multi nici nu fac legatura intre simptome si consumul de alcool.


Cu toate acestea alcoolicul este un bolnav ca oricare altul, relatia sa cu alcoolul fiind patologica. Dupa unul-doua pahare, nu se mai poate opri din baut, simtind nevoia unui al 3-lea, al 4-lea pahar. Nu-si poate controla consumul, iar odata cu trecerea anilor se va instala dependenta, asemenea unui drog.

Cateva idei false privind alcoolul

Alcoolul hidrateaza: de fapt, alcoolul deshidrateaza, mai ales provocand urinari frecvente. Este de altfel vorba de acea deshidratare care provoaca efectul de gura uscata, dupa un exces.

Alooclul da putere. Nu. Alcoolul provoaca o stare de euforie care da o senzatie de forta. Epuizarea in cazul efortului este extrem de rapid, chiar periculos.

Alcoolul incalzeste. Senzatia de caldura este datorata diluarii vaselor de sub piele. In realitate, temperatura corpului scade cu o jumatate de grad la 50 g de alcool absorbit. Senzatia de caldura poate sa mascheze o scadere a temperaturii si sa antreneze probleme grave in caz de vreme friguroasa.

Diluat in apa, alcoolul este mai putin toxic. Cantitatea de alcool este evident aceeasi.


Alcoolul induce reflexe mai bune. Este exact invers. Cu o alcoolemie de 0,80 g/l distanta de franare a unui vehicul ce merge cu 100 km/h creste cu 14 m. In plus, neadaptarea gesturilor, tulburarile de vedere si sfidarea pericolului, datorita efectului anxiolitic al alcoolului, pot fi surse de accidente grave.

Alcoolul nu ingrasa. Alcoolul aduce 7 calorii per gram, deci aproximativ 100 de calorii intr-un pahar de vin. In plus, vorbim de calorii ce favorizeaza stacajul „grasimilor negative”.

Excercitiul acelereaza eliminarea alcoolului. Nu. Nici frigul, nici efortul nu accelereaza eliminarea alcoolului. In schimb, eliminarea variaza mult in functie de individ.

Barbatii suporta alcoolul mai bine decat femeile. Partial este adevarat, dar depinde de individ, de obisnuinte, boli, greutate, alimentatie etc.

Tot ce va putem recomanda este sa va tineti la distanta de alcool si sa nu beti cantitati mari. Veti distruge armonia familiei dvs., a mediului in care traiti si munciti, iar oamenii din jurul dvs. vor suferi enorm.

Asa cum arata si numele, toate bauturile alcoolice contin alcool, dar in cantitati diferite. Gradul de tarie a unei bauturi reprezinta gradul de alcool pur in raport cu volumul bauturii. In zilele noastre, ocaziile in care se consuma bauturi alcoolice sint tot mai frecvente. Se constata in ultimii ani o crestere generala a consumului de bauturi alcoolice, mai ales la femei si tineri. Fiind extrem de accesibil, alcoolul ofera „placerea“ de a fi intre prieteni, ofera „curajul“ de a incalca interdictiile, de a fi rebel. El ramine un simbol al statutului de adult pe care, la un moment dat, fiecare tinar doreste sa-l revendice. Intr-adevar, ritualurile de initiere, de trecere la virsta presupusa adulta se fac intotdeauna cu alcool. De asemenea, rezistenta la bautura este o alta piatra de incercare pentru adolescenti, in cadrul petrecilor de simbata seara. Mai mult de jumatate din ei au aceasta experienta inainte de 18 ani. Frecventa cu care se consuma alcoolul a dus la banalizarea actului in sine, cit si a circumstantelor in care se bea. Societatea actuala este extrem de toleranta fata de alcool, chiar daca el este cauza unor multiple probleme de sanatate si chiar daca el poate conduce, adesea, la consumarea de droguri ilicite. In general, este greu de precizat cit alcool putem bea, fara riscuri pentru sanatate. Alcoolemia, adica nivelul alcoolului din singe, masurata in grame la litru (g/l), evolueaza in timp si variaza in functie de individ, sex si predispozitia fiecarei persoane. Consumul de bauturi alcoolice provoca probleme permanente in orice domeniu al vietii unui individ. Aceasta poate produce DEPENDENTA.

Care sint efectele de scurta durata ale alcoolului?
- Raspunsuri incetinite fata de mediul ambiant;
- Scaderea coordonarii:
- Scaderea capacitatii de a gindi limpede;
- Alterarea memoriei;
- Voma; 
- Tulburari de vedere;
- Risc crescut de accidente;
- Dificultatea de a merge sau de a sta in picioare;
- Pierderea cunostintei;
- Coma;
- Deces.


Care sint efectele de lunga durata ale alcoolului?
- Alcoolismul;
- Pierderea memoriei;
- Ciroza hepatica;
- Deteriorarea creierului;
- Boli de inima;
- Malnutritia;
- Cancere cu localizare la nivelul gurii, limbii, esofagului, laringelui si ficatului;
- Scurtarea duratei de viata;
- Moartea prin accidente (de masina).