A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

marți, 8 mai 2012

Angajamentul pentru România

Uniunea Social Liberală s-a angajat să nu colaboreze cu Traian Băsescu şi PDL, într-un contract politic de zece puncte intitulat "Angajamentul pentru România".

"Angajamentul pentru România" , la Cluj-Napoca, în prezenţa preşedintelui PSD, Victor Ponta, a liderului PNL, Crin Antonescu, a celui al PC, Daniel Constantin, şi a peste 1.600 de reprezentanţi ai USL din întreaga ţară. 

USL susţine, prin angajamentul său, că România poate mult mai mult şi că este nevoie de o schimbare totală pentru de a reda românilor încrederea şi speranţa.


"Sunt mulţi care spun că mai rău decât acum nu se poate. USL vrea să arate că se poate mult mai bine. Pentru acesta este nevoie de schimbare totală. Vrem să redăm românilor încrederea şi speranţa. Prin acest contract politic, candidaţii USL se angajează să nu colaboreze cu Traian Băsescu şi PDL, care trebuie să plătească pentru dezastrul în care se află România. USL este proiectul politic al unui nou început. Angajamentul nostru este să dăm acestei ţări un nou model de guvernare competentă şi eficientă, dar şi să creăm un nou model de societate, aşezată pe repere morale, construită pe solidaritate, respect şi toleranţă", se arată în broşura semnată de copreşedinţii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu.

"Angajamentul pentru România" are zece puncte.

Angajamentul debutează cu promisiunea că  "programul de relansare a economiei va începe din prima zi a guvernării USL", se arată în documentul citat.
   
La punctul al doilea, liderii USL susţin că nu promit mai mult decât pot face, Uniunea urmând să aducă din nou progres şi prosperitate şi să spună clar "când şi cum".
   
Punctul al treilea se referă la faptul că USL promite o guvernare competentă, cinstită şi transparentă.
    
La punctul al patrulea, liderii USL susţin că problema României sunt conducătorii de astăzi şi nu românii, care sunt soluţia.
    
Potrivit punctului al cincilea al angajamentului, pe agenda USL vor fi problemele reale ale oamenilor, iar la punctul al şaselea USL anunţă că susţine un nou model economic, bazat pe iniţiativa privată şi locuri de muncă.
    
La punctul al şaptelea, USL susţine că doar tăind nu se iese din criză, relansarea economică urmând să nu se producă prin continuarea politicii actuale de "tăieri brutale şi nediferenţiate de venituri, de împrumuturi iresponsabile care au îndatorat generaţiile viitoare".
    
La punctul al optulea, liderii USL punctează că avuţia naţională va trebui apărată, nu jefuită şi că Uniunea susţine capitalul naţional.
    
"Vrem să nu mai vindem avuţia naţională la preţuri mici, cu comisioane foarte mari, ca acum. Trebuie să ţinem în ţară aceste bogăţii. Nu credem că trebuie să dăm resursele şi energia României către clientela politică", se subliniază în angajament.
    
La punctul al nouălea, USL arată că priorităţile Uniunii sunt agricultura, energia, educaţia, sănătatea şi siguranţa cetăţeanului, Guvernarea USL urmând să readucă "profesionalismul în administraţie".
    
Ultimul punct al angajamentului se referă la faptul că România trebuie să fie un partener respectat în UE şi în lume, iar ţara trebuie să îşi redobândească locul pe care îl merită la nivel global. 
    
"USL pune pe primul loc redobândirea credibilităţii ţării noastre la nivel internaţional prin afirmarea şi utilizarea avantajelor competitive, prin promovarea valorilor noastre naţionale şi, nu în ultimul rând, prin eliminarea actelor de corupţie care au stigmatizat îndelung România", se mai arată în "Angajamentul pentru România".

Guvernul Ponta a fost învestit de Parlament!

La numărătoarea votului secret, exprimat de cei peste 370 de parlamentari, s-au înregistrat 284 de voturi "pentru" şi 92 "împotrivă", a anunţat secretarul Camerei, Georgian Pop.


Ca Guvernul să fie învestit era nevoie de 231 de voturi "pentru".

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au participat la şedinţa din Parlament. Am văzut că se poate face politică într-un mod civilizat. Le mulţumesc celor care au susţinut Guvernul USL", a spus Victor Ponta după ce Guvernul a primit învestitura Parlamentului.

"De mâine dimineaţă, de la 8.30, toţi miniştrii se vor apuca de treabă", a explicat Ponta.

"Am de gând să continui lucrurile bune şi să le schimb pe cele rele(...) Este important să nu îi dezamăgesc pe cei care au crezut în mine", a mai declarat primul ministru.

"Sunt prima persoană desemnată să ocupe funcţia de prim ministru care şi-a serbat majoratul după 1989. Am crescut în democraţie. În cele câteva zile de la momentul desemnării mele, am încercat să prezint un program de guvernare, o echipă de miniştri care să îndeplinească programul şi am reuşit să negociem o scrisoare de intenţie şi un acord cu instituţiile internaţionale care să dea un mesaj clar că România îşi continuă drumul. Vreau să-i mulţumesc domnului Florin Georgescu", a declarat premierul Victor Ponta astăzi în plenul Parlamentului.

Componenţa Cabinetului Victor Ponta:


Florin Georgescu - vicepremier şi ministru al Finanţelor
Daniel Chiţoiu - ministru al Economiei, Ioan Rus - ministru de Interne
Andrei Marga - ministru al Afacerilor Externe
Titus Corlăţean - ministru al Justiţiei
Corneliu Dobriţoiu - ministru al Apărării Naţionale Leonard Orban - ministru al Afacerilor Europene
Mircea Diaconu - ministru al Culturii
Daniel Constantin - ministru al Agriculturii
Ovidiu Silaghi - ministru al Transporturilor
Eduard Hellvig - ministru al Dezvoltării Regionale Dan Nica - ministru al Comunicaţiilor
Vasile Cepoi - ministru al Sănătăţii
Ioan Mang - ministru al Educaţiei
Rovana Plumb - ministru al Mediului
Mariana Câmpeanu - ministru al Muncii
Victor Paul Dobre - ministru delegat pentru Administraţie
Lucian Isar - ministru delegat pentru Mediul de Afaceri
Mircea Duşa - ministru pentru relaţia cu Parlamentul Liviu Pop - ministru delegat pentru Dialog Social