A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

duminică, 8 iulie 2012

Inceputul sfarsitului epocii Basescu ?! Sau...?


   Traian Băsescu a fost suspendat din funcție cu votul majorității parlamentarilor. Băsescu se vede astfel nevoit să dea din nou piept cu poporul pe care l-a invocat atât de mult în ultimii ani când a avut el chef. Cererea de suspendare a fost iniţiată de parlamentarii USL, dar a fost susţinută şi de alţi deputaţi şi senatori. Pentru suspendarea lui Băsescu au votat 256 de parlamentari. Pentru suspendare era nevoie doar de 217. Împotriva suspendării au votat 116 parlamentari, iar un vot a fost anulat. Referendumul în care românii se pot pronunţa asupra demiterii sau nu a lui Băsescu va avea loc pe 29 iulie. Liderul PNL Crin Antonescu este preşedintele interimar al României.




Ce i-a reproşat CCR preşedintelui

    Curtea Constituţională s-a pronunțat vineri asupra cererii de suspendare a președintelui. CCR a constatat că Traian Băsescu nu şi-a exercitat cu maximă eficienţă şi exigenţă funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.


    Funcția de mediere, prevăzută în Constituția României, este una dintre principalele atribuții ale președintelui. Curtea Constituțională nu a dat un aviz negativ, dar nici unul pozitiv în acest caz. CCR a analizat toate punctele sesizării

    Curtea Constituţională apreciază de asemenea că faptul că preşedintele, prin comportamentul său politic, şi-a asumat public iniţiativa luării unor măsuri economico-sociale, înainte să fie adoptate de Guvern, poate fi reţinut ca o încercare de a diminua rolul premierului."Faptul că preşedintele României, prin comportamentul său politic, şi-a asumat public iniţiativa unor măsuri economico-sociale, înainte ca acestea să fie adoptate de către Guvern, prin asumarea răspunderii, poate fi reţinut ca o încercare de a diminua rolul şi atribuţiile primului ministru", se arată în avizul Curţii. În sesizarea depusă la CCR lui Băsescu i se reproșa și faptul că s-a substituit în trecut premierului.


     "De aceea, această atitudine imputată domnului Traian Băsescu nu poate fi încadrată în conceptul «opinii şi opţiuni politice». astfel cum acesta a fost stabilit de Curtea Constituţională prin avizul consultativ nr. 1 din 5 aprilie 2007, potrivit căruia preşedintele României poate, în virtutea prerogativelor şi a legitimităţii sale, să exprime, să formuleze observaţii şi critici cu privire la funcţionarea autorităţilor publice şi exponenţilor acestora", mai arată Curtea Constituţională.




Documentul integral prin care s-a cerut suspendarea, clic pe linkul de mai jos:

http://media.realitatea.net/multimedia/other/201207/suspendare_2003_57223000.pdf