A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

luni, 8 octombrie 2012

Detoxifiere rapida : 10 retete simple de sucuri si smoothie-uri detoxifiante.


Gratie diversitatii de fructe si legume pe care o ofera, vara reprezinta anotimpul ideal pentru hidratarea si detoxifierea organismului. Majoritatea fructelor si legumelor proaspete contin o serie de nutrienti, vitamine si minerale ce contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la redarea sanatatii si stralucirii pielii. Sucurile preparate in casa sunt o solutie eficienta pentru a-ti intari sistemul imunitar, pentru a-l vitaminiza si incarca cu energie. In afara de efectul detoxifiant, aceste sucuri ajuta la o buna functionare a metabolismului. In plus, poti fi sigura ca sucul preparat de tine nu contine conservanti precum cel din comert. 

Sucurile detoxifiante protejeaza impotriva bolilor. Totodata, sunt excelente atunci cand te simti obosit, lipsit de energie sau atunci cand acneea iti invadeaza tenul (dieta deficitara afecteaza si sanatatea pielii). Antioxidantii pe care ii contin accelereaza procesul de detoxifiere si contribuie la mentinerea starii de sanatate a organismului. In plus, multe din sucurile obtinute au un continut scazut de calorii. Sucul proaspat de fructe sau de legume are un remarcabil efect regenerant si de curatare asupra intregului organism. Este recomandat intotdeauna ca sucul de fructe sa fie consumat in 5-10 minute de la preparare intrucat mai toate fructele, inclusiv merele se oxideaza repede si isi pierd substantele nutriente. Iata cateva retete de sucuri obtinute din fructe si legume: Atentie daca aveti probleme cu glicemia! Unele din fructele prezente in retetele de mai jos pot contine o cantitate mai mare de zahar:

Apa cu lamaie sau suc de lamaie si castravete
 Poti incepe prin a stoarce zeama de lamaie intr-un pahar de apa, adaugand optional o lingurita de miere pentru a indulci continutul. Apa cu lamaie are un puternic efect detoxifiant si poate fi consumata si in locul apei simple. Unii nutritionisti recomanda folosirea sucului de lamaie in combinatie cu un alt suc detoxifiant, sucul de castraveti. Pune 3 castraveti intr-un blender si amesteca acel continut cu sucul de la o lamaie. Este un suc energizant care consumat in mod frecvent ajuta la restabilirea functiilor metabolismului.



Suc tropical de lime, grepfrut si lamaie
Poti obtine acest suc tropical amestecand 4 grepfruituri, 1 lamaie verde si 1 lamaie galbena. Sucul este bogat invitamina C, calciu si magneziul si este excelent pentru a elimina agentii daunatori din organism.

Suc de telina, sfecla rosie si mar
Telina este cunoscuta pentru efectele sale purgative si te va ajuta sa elimini toxinele din organism. Sucul de telina ajuta si la eliminarea gazelor intestinale si favorizeaza digestia, fiind si un excelent tonic al sistemului digestiv. Pentru a obtine un suc detoxifiant de calitate si cu un gust placut in acelasi timp amesteca cu ajutorul blenderului 1 sfecla rosie, 3 lujeri de telina si 1 mar. De asemenea, sucul obtinut din radacina de telina (1 radacina) si morcov (3 morcovi) are un puternic efect depurativ, fiind usor asimilat in organism. 

Cocteil energizant din mere si pere
Un suc delicios care va fi pe placul celor mici si care poate fi consumat oricand la micul dejun este cel obtinut din 3 mere si 3 pere. Pune fructele taiate in cuburi sau bucati mai mari in blender fara a le curata de coaja. Este un cocteil delicios ce poate fi consumat de doua ori pe zi pentru un efect detoxifiant.


Smoothie din cirese, lamai verzi si pepene galben
Gratie continutului ridicat de apa, pepenele galben este un fruct extrem de hidratant. Lamaia verde intensifica actiunea detoxifianta, iar ciresele sunt excelente pentru a curata rinichii si a calma stomacul.
Prin urmare, pentru acest smoothie ai nevoie de:
-1 pepene galben decojit, curatat de seminte si taiat in bucati mai mici
-1 lamaie verde decojita si taiata in patru
-25-30 de cirese carora le-ai scos samburele
Adaugi fructele intr-un blender sau intr-un storcator pana cand obtii sucul. Agital inainte de a-l consuma si consuma-l imediat ce l-ai preparat.


Suc din portocale, grepfruturi, capsuni si banane
Dimineata, poti incerca un smoothie obtinut din: 
-3 portocale
-2 grepfruturi
-1 ceasca de capsuni proaspete
-1 banana
Stoarce sucul de la portocale si de la grepfruturi. Amesteca bananele si capsunile cu ajutorul unui blender si amesteca-le ulterior si cu sucul de la portocale si grepfruturi

Suc de pepene galben si rosu
-4 cani cu cubulete de pepene rosu
-4 cani cu cubulete de pepene galben
-putin ghimbir proaspat 
Amesteca ingredientele intr-un blender si consuma imediat ce l-ai preparat.

Suc din lamai, mere, caise si struguri rosii
Urmatorul suc are un puternic efect de curatare asupra intregului organism, insa cu precadere asupra ficatului. Vitamina C care se gaseste in majoritatea fructelor care il contin ajuta la eliminarea alcoolului din organism. Lamaie si fibrele din mere au un efect diuretic si detoxifiant. Este adevarat ca strugurii au un continut ridicat de zahar, insa contribuie la reenergizarea organismului. Caisele sunt un foarte bun laxativ natural. Poti incerca urmatoarea reteta. Intr-un storcator pune urmatoarele fructe. Consuma sucul proaspat imediat ce l-ai preparat.
-3 lamai, curatate de coaja si taiate in patru
-2 mere taiate in bucati mai mici
-4 caise pe care le tai in doua si le cureti de samburi
-30 boabe de struguri rosii, fara seminte


Suc de capsuni, pepene galben, mere si iaurt 
Urmatorul suc este bogat in acid folic, biotina, vitamina B1 si B2, beta-caroten, calciu, magneziu si vitamina C si este obtinut din capsuni, pepene galben si suc de mere. Pune intr-un blender 2 maini pline de capsuni si jumatate de pepene galben taiat cuburi. Adauga 5 linguri de iaurt cu un continut scazut de grasimi si inca 6 linguri de suc proaspat obtinut din mere. Chiar daca este posibil ca aceasta combinatia iaurt-pepene sa nu ti se pare prea tentanta, vei fi placut surprinsa de combinatie.


Suc de papaya, portocale si grepfrut
Fructul de papaya este excelent atunci cand vine vorba de a asigura organismului nutrientii si vitaminele necesare si de a-l purifica. Pune intr-un blender 300 grame de papaya si adauga cateva felii de grepfrut si jumatate de portocala. Un pahar sau 2 din acest suc pe zi are rolul de a elimina toxinele din organism.

Intrebarea lui Ceausescu !

Umbla pe net o imagine sub denumirea intrebarea lui Ceausescu.
O preluam si noi.