A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

sâmbătă, 3 august 2013

Diagnosticul este cea mai răspândită boală!

  Medicina  merge atât de departe încât îl consideră pe omul sănătos ca pe o persoană care nu a fost îndeajuns "consultată şi diagnozată", şi de aceea încă nu i s-a găsit nici o afecţiune. Şi astfel au fost inventate programele de consult preventiv gratuite. La primul consult, e gratuit. Pe celelalte le plătim însă. Şi ele urmeză garantat. La un control tomografic, un sfert dintre oamenii tineri au anomaii în genunchi! La fiecare al doilea adult, discurile intervertebrale sunt deformate (hernie de disc). Deja începând cu vârsta de 30 de ani fiecare dintre noi poartă în el <începuturi de boli>; adica marea majoritate a celor care au simptome de diabet, boli ale arterelor, hepatite, cancer sau afecţiuni ale sistemului circulator şi ale inimii. Desigur că aceasta nu înseamnă că aceste boli vor afecta vreodată starea de bine a persoanei respective.
   Marea majoritate a acestor afecţiuni progresează extrem de încet. Înainte încă de a apare primul simptom deranjant, este probabil ca aceste persoane să nu mai existe, ca urmare a unor cu totul alte cauze. 

  Dar ceea ce este grav, este faptul ca medicul "te diagnozează" ca avînd te miri ce afecţiune, lucru care poate avea consecinţe psihice devastatoare asupra pacientului. Şi care, "îmbolnavit " de către medic, în cele din urma, condiţionîndu-se astfel pe sine însuşi, chiar se îmbolnăveşte. 

 Analizele clasice constată că un procent de 21% dintre oameni au noduli tiroidieni. La o analiză cu ultrasunete însă, acest procent creşte până la 67%. Aceşti noduli, în marea lor majoritate inofensivi, sunt însă de cele mai multe ori înlaturaţi operativ, ceea ce in 90% dintre cazuri este complet inutil ! Înţelegeţi acuma, cum se pot face bani punînd în pericol sănătatea unei persoane ?

  O altă modalitate de a-i face pe oameni bolnavi cu de-a sila, este modificarea valorilor de referinţă pentru analizele (îndeobşte cele de sânge). Scandalul colesterolului poate că vă este deja cunoscut. Prin anii 90, mai multe grupuri de influenţă (compuse îndeobşte din medici profesori universitari) au reuşit să impună modificarea valorii superioare de referinţă pentru colesterol de la 240 miligrame pe decilitru sânge (care este valoarea maximă normala pentru o persoană adultă) la 200 de miligrame. În acest fel, peste noapte, jumătate din persoanele masculine între 30 şi 40 de ani devin bolnavi, cu colesterolul mărit, şi astfel, potenţiali pacienţi buni de muls. În mod normal o valoare de 250 pentru o persoană de 50 de ani este o "valoare ideală". Dar la o limită de referinţă maximă de 200, suntem cu toţii bolnavi !!! Ei, asta da afacere. Sau ... escrocherie? Vă las pe Dvs. Să apreciaţi singuri. 

  Şi încă un aspect foarte interesant, pe care nu-l avem în vedere, şi care este deseori speculat de medicină pentru a arăta cît de utilă şi importantă este prezenţa Domniei Sale. Şi anume, durata de supravieţuire a unui bolnav. Medicina susţine că a reuşit să mărească, în comparaţie cu secolele trecute, durata de viaţă a unei persoane bolnave. Speculaţie măiastră! Şi mulţi o cred. Această durată de viaţă se calculează statistic vorbind, din momentul depistării unei afecţiuni şi pînă în momentul în care bolnavul este răpus de aceasta. Păi, bine....dar dacă descopăr bolnavi cu colesterolul mărit la 30 de ani, şi ei decedează în mod normal, ca şi in trecut, pe la 70 de ani, asta înseamnă că este meritul medicinei, care, cu măiestria ei cunoscută, l-a ţinut pe bolnav în viaţă 40 de ani, şi că astfel a reuşit să-i prelungească viaţa? Fals. Poate eventual sa-l omor cu bună ştiinţă, chinuindu-l 40 de ani cu teama unei afecţiuni inexistente! Mulţumim frumos pentru grija acordată! 
Nu cred că ne închipuiam vreodată că ...pentru aceasta suntem aici, pe lumea asta. 
Se pare însă că medicina ştie pentru ce suntem aici. Pentru ea !

14 comentarii:

  1. Doctorul care nu-ti gaseste o boala, nu e negustor bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-ar fi sa facem un pariu, un fel de sondaj de opinie, ceva, cu intrebarea: care va fi urmatoarea persoana din spital care o sa-si piarda functia? Eu am o mica banuiala, sa vedem ce parere aveti si voi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai stim noi unii doctori,(sa zica mersi ca nu le dam si numele), care daca vad 10 bolnavi, la 8 din ei le pun acelasi diagnostic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da asa este, as mai completa ca cei 8 din 10 au diagnostic de psihiatrie, si aici nu e vorba de psihiatru(oricum nu este in spital psihiatru) Ma intreb de ce nu indruma pacientul catre specialitatea respectiva? Cu o trimitere ceva. Sau e prea mare orgoliul...>? Sau 8 din 10 au apendicita, !!!!!

      Ștergere
  4. Mai Dragos, am auzit ca te-ai inscris la concursul de manager. Bravo, bai baiatule! Noroc! Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca zilele astea Teodoru s-a imbolnavit pur si simplu de ura, ca se da concurs pentru postul de manager la spital si el nu poate sa participe.
    Sa nu fi avut el tot teancul de dosare penale pe care le are, ar fi alergat, s-ar fi zbatul, s-ar fi milogit, ar fi promis oricui, oricat, numai sa ajunga director. Ce mai: ar fi lins tot noroiul de-aici pana la Bucuresti, numai sa fi avut o sansa.
    Asa, sta si se uita plin de draci si de oftica, cum ii trece pe sub nas functia pe care o viseaza el zi si noapte. Drept a zis, cine a zis, ca nu s-a pomenit vreun escroc pe care sa nu-l lase norocul odata si odata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum cateva saptamani, Teodoru a venit la raportul de garda si cu un tupeu nemarginit ii spune directorului Negru ca in sectie nu sunt medicamente. De parca pe timpul lui ar fi fost. De parca nu ar fi ruinat el spitalul timp de 6 ani, de parca nu ar fi el responsabil pentru contractul golanesc cu Sanomedul. Sa vii tocmai tu, care ai sutit din buzunarul spitalului vreo 13 miliarde, tocmai tu Teodorule, care lasai spitalul fara un antibiotic, fara seringi, fesi sau algocalmin, care scoteai medicamentele cu sacosa pe usa din dos, tocmai tu sa vii sa-ti dai ochii peste cap si sa acuzi ca nu-s medicamente?
    Atata tupeu dezlantuit ar merita cercetat de psihiatri, pentru ca Teodoru este un caz de cercetat, medical vorbind. Probabil exista ascuns pe undeva un organ al nerusinarii, la tupeului si nesimtirii care te face sa ai obrazul gros ca opinca, care iti da o inconstienta si o indrazneala golaneasca vecina cu nebunia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimata cucoana, care mori sa-l aperi pe Teodoru, (din dragoste probabil), hai sa o luam pe rand, sa vedem cum stau treburile in realitate, si dupa aia sa judece toata lumea cine spune adevarul: eu sau matale.
    1.“Om educat, mereu cu o gluma pe buze cand era cazul”.
    Pai ia sa vedem cat de educat e Teodoru si ce glume frumoase facea el cand era director. Cand faceau doctorii referate sa le cumpere medicamente, zicea: “Ce? Vor medicamente? Imi bag p… in gura lor!” Cand se strica aparatul de la radiologie si trebuia reparat ii zicea lui Barbalata: “Ce reparatie mai vrea? Sa-mi suga p….!” Cand mergea pe la pediatrie, isi baga si isi scotea, incepand de la usa de la intrare si pana pleca. Toata lumea stie. “Om educat”, intr-adevar !!!
    2. “Provenit dintr-o familie deosebita”
    Ei chiar sunt o familie deosebita, in sensul ca la ei femeile se transmit din generatie in generatie, asa cum se dau la altii bijuteriile de familie, din tata in fiu. Cu singura deosebire ca bijuteriile devin mai valoroase pe masura ce se invechesc.
    Incolo, Teodoru chiar a mostenit de la parinti cateva “daruri” de pret: vulgar si alcoolic ca amandoi parintii lui, pentru ca e stiut ca mama-sa se certa si se paruia vesnic cu femeile de la laborator, iar taica-su vorbea si el foarte murdar in sectie, dar spre deosebire de fii-su el nu te injura in public. Tatal se inbata cu fereala, la el acasa sau in cabinet, in liniste, nu iesea beat in lume, ca sarpele la drum, asa cum o face juniorul. Dar toata lumea stie ca batranului Teodoru ii tremura rau mainile de vreo 20 de ani si ca nu mai este in stare sa puna mana pe sculele medicale. Dar mai vrea sa faca garzi!!! Familia asta “deosebita” sa zica mersi ca directorul Negru nu a venit inca peste ei cu alcooltestul!
    Asa ca, cucoana care te plangi de calitatea actului medical in spital, cam cat de bine crezi ca faci o operatie sau un chiuretaj cand esti beat sau beata? Sau poate tot PSD-ul si PNL-ul sunt de vina, or fi venind membrii de partid pe sest, sa-ti toarne pe gat, ce zici ???

    RăspundețiȘtergere
  8. Ia-auzi, ce bun era Teodoru ca nu controla lumea la sacose si la condica. Pai ar fi trebuit sa se controleze in primul rand pe el, la sacosa cu medicamente, care dupa facturi ar fi trebuit sa fie in farmacia spitalului si in realitate ii ingrosau lui punga! Sau ar fi trebuit sa-l controleze pe Sima magazionerul, la care ii cresteau suncile ca painea calda, de cand lucra in spital. Cand tu furi cu vagonul, normal ca ala de langa tine fura si el macar cu sacosa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce parere aveti domnu primar, cum se lauda Teodoru, ce director bun si responsabil era el? Zice ca n-avea condica, nu-l interesa daca esti la munca sau daca tai frunza la caini prin targ! Nu numai ca nu-l deranjau furtisagurile cu sacosa din spital, dar mai dadea si tonul la furat gospodareste! Mare pacat v-ati facut ca nu l-ati mai lasat la sefia spitalului, asa un jaf de director!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai, mai, deci asa: Teodoru facea glume placute, cand e cazul. Asta cand era director, vezi Doamne, ca acum nu cred ca mai face. Acum mai face glumite pe la parchet. Sau mai curand fac procurorii si politistii glume cu el. Acum vreo doua luni, de exemplu, au facut mascatii o gluma buna cu Teodoru, atunci cand cu perchezitia. A fost asa de buna gluma de i-a ridicat tensiunea in varful capului.
    Poate maine-poimaine vin unii pe la el: “Cioc-cioc, mata esti Teodoru de la spital? Da? Baieti, LUATI-L !!! Mamaaaa, ce gluma buna ar fi…”

    RăspundețiȘtergere
  11. S-a dat concurs pentru locul de manager al spitalului. La ora asta trebuie sa se fi incheiat. Teodorule, du-te de te spanzura ofticatule! Iti dam noi sfoara daca vrei. Si sapun.

    RăspundețiȘtergere
  12. A scapat spitalul de Barbalata si Sima, dar tot a mai ramas o coada de topor din vechea garda. Doctorita Mircea.
    In ultima vreme, il viziteaza cu mare frecventa pe amicul Teodoru in vizuina (pardon cabinetul) lui din chirurgie. Ce-or fi avand de discutat atat numai Dumnezeu stie. Poate ii sterge lacrimile de pe obraz, poate ii spune ce bine era pe timpul lui … sau poate merge cu raportul: ce masuri s-au mai luat, ce contracte s-au mai incheiat, ce mai are de gand noul manager sa faca, ca doar nu vreti sa stea saracu Teodoru asa…. neinformat!
    Vechile prietenii nu se uita usor, ca doar o mana spala pe alta! Se vede ca doctorita Mircea nu uita cine a pus-o pe functia de director medical, dupa ce 6 ani de facultate a invatat cum se sterg rafturile de praf!

    RăspundețiȘtergere
  13. Teodoru nu se mai prezinta joia la raportul de garda pe spital. Nu ca prezenta la lui la raport ar fi fost utila la ceva. Pe vremea cand venea, nu facea decat sa bage batul prin gard, sa arunce cu jeturi de rahat in stilul lui nesimtit si sa caute samanta de scandal. Deci, din punctul asta de vedere lipsa lui nu-i nici o paguba. Dimpotriva. Dar alta-i buba:
    Pana una alta spitalul se conduce dupa niste reguli, legi si regulamente. Si, ce sa vezi, regulile spun ca sefii de sectie sunt obligati sa se prezinte o data pe saptamana, joia dimineata, la raportul de garda pe spital. Este o obligatie de serviciu. Nu-i o invitatie la bere. Adica nu hotarasti tu daca te duci sau nu te duci, dupa cum ai tu chef, dupa cum te-ai sculat in dimineata aia cu fundu-n sus sau cu fundu-n jos…
    Dupa toate regulile si normele, ceea ce face Teodoru acum este o abatere de la disciplina de serviciu si urmarea logica ar fi ca directorul sa-i aplice o sanctiune disciplinara, ca in felul asta sa inteleaga si Teodoru ca are un sef si ca nu urla de capul lui ca lupu la luna. O sanctiune perfect justificata ar fi retrogradarea lui din functie, adica schimbarea din sefia de sectie.
    La drept vorbind, oricum Teodoru nu avea ce sa caute sef de sectie. El abia-abia isi “taraste bocancii” ca simplu doctor, strecurandu-se cu greu printre gafe, erori medicale si incompetente de tot felul, dintre care multe se lasa cu cruci in cimitir. Trebuie sa ai un umor negru sa-l mai pui si sef de sectie, sa-i dai adica o caciula mult prea mare pentru capul lui deranjat si turmentat.

    RăspundețiȘtergere