A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

luni, 25 noiembrie 2013

Spitalul Tecuci nu mai poate plăti salariile angajaţilor


Conturile Spitalului din Tecuci sunt blocate din cauza unei datorii către o firmă controversată. 



Conjunctura tulbure în care se găseşte în prezent Spitalul „Anton Cincu” are la bază un contract încheiat în urmă cu aproape patru ani. În decembrie 2009, managerul de atunci al unităţii sanitare, doctorul Dragoş Teodoru, a hotărât să externalizeze laboratorul de analize medicale al spitalului către firma Sanomed. Tranzacţia purta numele de "asociere investiţională" şi prevedea faptul că firma va prelua angajaţii şi spaţiul în care funcţionase laboratorul spitalului, aducând în schimb aparatura medicală necesară. Salariile angajaţilor ar fi trebuit plătite de către Sanomed. Doar că firma nu şi-a respectat clauzele contractuale încă de la început, fapt nesesizat însă de către spital. „La sfârşitul lui 2012, Sanomedul avea neachitată către spital suma de aproximativ 450.000 de lei. Cu toate acestea, fără a anunţa pe nimeni, pe baza unei decizii unilaterale, clinica a reziliat la Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi contractul pe care îl avea cu Spitalul din Tecuci”, a declarat Daniel Ţuchel, primarul municipiului Tecuci. 

Între incompetenţă şi tăcere complice

În contractul încheiat în 2010, există o clauză cel puţin dubioasă care prevede ca Spitalul să plătească penalităţi de 1 la sută pe zi în cazul neplăţii facturilor. Pe tot parcursul anilor 2011 şi 2012, Sanomed-ul s-a folosit în tăcere de această clauză, profitând de curioasa lipsă de reacţie a conducerii spitalului. La începutul lui 2013, unitatea sanitară s-a trezit brusc dată în judecată. „În acest fel s-a ajuns în situaţia în care Spitalul „Anton Cincu” are de plătit către Sanomed în jur de 1.600.000 de lei, sumă adunată doar din penalităţi în anii în perioada 2001 - 2012”, a mai spus edilul Tecuciului.

Poprire pe conturi

În urmă cu două săptămâni, potrivit managerului spitalului, ing. Teodor Negru, instanţa a decis să pună poprire (sechestru - n.r.)  pe conturile instituţiei, ajungându-se astfel în situaţia în care angajaţii nu-şi mai pot primi salariile. „Suntem astfel în neplăcuta postură ca CAS Galaţi să nu mai poată face plăţile către spital. Am solicitat o amânare a deciziei instanţei, în încercarea de a găsi o soluţie la această problemă. Oricum, cum nu-mi place să dau vina în mod abstract pe o instituţie, spun că responsabilă pentru această situaţie este fosta conducere a spitalului, pe timpul căreia s-a încheiat acest contract păgubos”, concluzionează Daniel Ţuchel. 

Afacerea „Sanomed”

La începutul acestui an, pe 26 ianuarie, „Viaţa liberă” vă aducea la cunoştinţă un caz în care exponenţi erau tot Spitalul din Tecuci şi Clinica Sanomed. Situaţia de atunci o poate explica mai bine pe cea din prezent. „Laboratorul de analize a fost externalizat. În momentul în care s-a făcut externalizarea, în decembrie 2009, aveam un contract cu CorpMedica, care mai trebuia să se deruleze timp de cinci luni. Dar, nu înţeleg de ce, nu s-a mai continuat acel contract cu CorpMedica şi s-a încheiat un altul, cu Sanomed. Aparatura, care ar fi trebuit să intre în proprietatea spitalului, era într-un fel de leasing, care se plătea prin cumpărare de reactivi. După cinci luni, toată aparatura, ce a costat 27.000 de euro, ajungea în proprietatea spitalului şi nu am mai fi avut probleme. Din păcate, s-a încheiat contractul cu Sanomedul, contract prin care s-au derulat sume foarte mari. În ultimele trei luni de zile, de când sunt eu director, am găsit facturi uriaşe, pe care le retrimiteam la calculat şi se reduceau. În speţă erau trecute pe facturi analize ce nu se făceau la noi în laborator. De exemplu, erau facturi de 800 de milioane de lei vechi, ce ajungeau la 500 de milioane după recalculare. De atunci a pornit acest conflict”, explica la începutul anului managerul spitalului, ing. Negru.

Cum se apără fostul manager

În acelaşi articol, fostul director, dr. Dragoş Teodoru, susţinea faptul că, din punctul lui de vedere, contractul încheiat între Spitalul din Tecuci şi Clinica Sanomed este legal. „Ţin să menţionez că nu e vorba de o externalizare, ci de o asociere investiţională. Prin acest tip de contract personalul a fost păstrat intact, lucru imposibil în cadrul unei externalizări. În perioada în care am fost manager, spitalul a pus la dispoziţie spaţiul şi personalul, în vreme ce laboratorul Sanomed a venit cu aparatura, reactivii de laborator, precum şi cu renovarea spaţiului. De asemenea, tot ei s-au ocupat şi de certificare. În lipsa unei astfel de asocieri nu am fi putut să încheiem un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi, deoarece fondurile spitalului sau cele puse la dispoziţie de municipalitate nu erau suficiente pentru achiziţionarea de aparatură şi alte materiale de laborator. Când contractul de asociere a fost încheiat, în urmă cu doi ani, el a fost aprobat atât de comitetul director al spitalului, cât şi de liderii de sindicate", a explicat Dragoş Teodoru.

Şedinţă de negocieri

O rezolvare la această situaţie ar putea fi găsită astăzi, în urma unei întâlniri care are loc la Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi. La şedinţă vor lua parte atât conducerea spitalului şi reprezentanţii clinicii Sanomed, cât şi autorităţile sanitare gălăţene. „Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi se implică pentru găsirea unei soluţii la această situaţie tensionată. Cazul este unic în judeţul Galaţi”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Greşesc unii, plătim toţi

Spitalul din Tecuci are în prezent 385 de angajaţi. Fiind singura instituţie medicală cu paturi din această zonă a judeţului, spitalul deserveşte peste 150.000 de gălăţeni. Dincolo de problema cât se poate de stringentă a neplăţii salariilor însă ceea ce nimeni nu pare să observe este situaţia pacienţilor actuali şi a potenţialilor pacienţi. Mulţi dintre ei plătitori de asigurări de sănătate, aceşti oameni au de suferit din cauza apariţiei unor astfel de situaţii.

Cine sunt cei de la Sanomed

Potrivit site-ului companiei, clinica Medicală Sanomed este unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din România. Clinica a avut probleme similare şi la Botoşani. Acolo, conducerea Spitalului judeţean s-a judecat cu clinica pentru plata salariilor angajaţilor spitalului, dar şi pentru a anula contractul păgubos cu firma.

Articolul original il puteti gasi la adresa :

http://www.viata-libera.ro/societate/48656-viata-libera-cotidian-tecuci-situatie-tensionata-intr-un-spital-galatean-institutia-nu-mai-poate-plati-salariile-angajatilor


Multumim pe acesta cale site-ului "Viata libera"

20 de comentarii:

  1. Articolul asta ne zice cu multe vorbe ceva ce noi stiam deja si anume: niste escroci de la Sanomed au gasit la Tecuci un alt escroc care isi zicea "managerul spitalului" si care a pus botu` sa falimenteze impreuna spitalul. Cu un maaaaaare beneficiu pt el si in paguba salariatilor care fac foamea acum!
    Sper ca Teodoru sa aiba mult de dat cu subsemnatul in dosarul Sanomed. Idem Sima.

    RăspundețiȘtergere
  2. BAI DRAGOS TEODORU, EU NU ZIC NU NU NE ESTE RAU FARA SALARIU. E GREU, DAR DACA AI SANGE IA ZI....DACA CINEVA PE TIMPUL TAU FACEA CINEVA RAZMERITA TU CE AI FI FACUT????????AI CURAJ SA ZICI?????????????

    RăspundețiȘtergere
  3. Catre Domnul director Negru,...astazi la "protestul" din curtea spitalului ati vazut inca o data fata adevarata fata a lui Dragos Teodoru si nu numai.......Poate pana acum nu ati crezut, acum vedeti pe mainile cui a fost acest spital? Cati oameni au suferit de pe urma acestui om?Cati bani s-au evaporat din cauza dumnealui? Domnule Director Negru, ne este frica sa vorbim, insa sa stiti ca suntel alaturi de dumneavoastra si suntem convinsi ca veti rezolva situatia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bai, da Teodoru de ce iese in curtea spitalului sa urle si sa se traga de par? Ce, ori vrea sa zica ca n-are bani? N-are ce sa le dea de mancare la copii sau n-are sa-si platesca rata la banca? Pai asta nu da bani pe nimic, jigodia. Cred ca si de tigari ii da Camelia...

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca stiati ca nu sunt bani d-le manager si primar de ce-ati ai facut atatea angajari..cu ce bami i-ati platit.....asa da
    !!!!economie... HOTII SI GOLANII DE TUCHEL SI NEGRU...va eschivati de ce nu vb cu cu cei ce se revoltatia de ce-i sfidati... sunteti jalnici si aveti hotii vostri in spjtal ca MODIGA,ca
    AURELIA din medica abja angajata.FAM.BEJAN NiCOLETA SI BARBASU niste lingaj .ETC

    RăspundețiȘtergere
  6. Da n-ati vazut-o pe Valentina de la statistica ce urla prin curte? Si ei ii mor copii de foame. E asa de desteapta de ii curge scuipatul din gura. Daca o intrebi cat e ceasul incepe sa se jambeze la tine de-ti arata 5 randuri de dinti galbeni.
    Muierea asta a luat ani de zile un salariu dublu fata de o asistenta obisnuita, mai vindea si aur pe sub mana si tot nu se mai satura de bani. Altii facem ture, nu dormim noptile, iar ea ia bani pentru mismasurile pe care le face din pix la statistica. Parca nu venea ea pe la noi prin sectii si ne cerea sa mai bagam cate 30, 40 de foi de observatie, cand nu iesea cat trebuie? Poate ii vine odata vreun control sa vada ce potlogarii invarteste cucoana.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de nesimtit, de ordinar si de jegos poate fi Teodoru sa iasa tot el sa strige "Hotii!". Mai bine ar lua o oglinda, sa se uite in ea si sa strige "Hotii!" Dupa ce a adus spitalul la faliment cu afacerile lui mizerabile, astazi tot el taraie spitalul prin televiziuni si improasca cu tot noroiul si puroiul din lumea lui urata si infecta. Individul asta marsav ar trebui aruncat in afara spitalului, nu sa se lafaie pe locul de sef de sectie !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poate fi jegos, daca are o multime de hoti mai mici care au furat din sectiile lor, au luat si ei firimituri.
      A venit Negru si nu-l inghit ca nu mai pot fura doctorii si asistentele asa cum faceau cu Teodoru.
      Toti trebuie sa-i punem la punct pe Teodoru si clica lui de hoti. Nu mai stati, faceti plangeri penale impotriva lui Teodoru, Sima, Barbalata, etc....

      Ștergere
    2. Sanomed si Teodoru trebuie sp....(AICI TEXT CENZURAT), ei fura, ei acuza pe altii de furt. Noi, angajatii suntem carpe, nu avem curajul sa spunem adevarul. Trebuie sa facem toti plangeri penale impotriva acestor mafioti. Acum, hotii au deturnat atentia, il acuza pe Negru ca ar fi dat anumite ordine de refolosire a consumabilelor de unica folosinta, cata mojicie, cata mitocanie si minciuna! Nu mai stiu cum sa mai acopere hotia, asa ca au considerat ca atacul e cea mai buna aparare. Teodoru trebuie li....(AICI TEXT CENZURAT) de noi toti care platim hotiile lui cu firma mafiota Sanomed

      Ștergere
  8. Bai idiotilor, nu mai mancati rahat ca v-a pus directorul Negru sa refolositi branule, seringi etc. In primul rand ca este o minciuna porceasca si nerusinata. In al doilea rand, UN DOCTOR SAU O ASISTENTA CARE DECLARA CA A REFOLOSIT UN OBIECT DE UNICA FOLOSITA, O INCURCA RAU DE TOT. O INCURCA PENAL. EL NU MANAGERUL. Sunteti cadre medicale, sunteti majori si vaccinati, aveti pregatire medicala si aveti mai ales o raspundere pentru ceea ce faceti. Inclusiv raspundere penala. Sunt absolut sigur ca nu a venit nimeni sa va ceara asemenea magarii, dar daca totusi va mananca in fund sa mintiti ca ati refolosit materialele sanitare, este bine sa stiti ca la fundul vostru este puscaria nu la altul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Daca a fost asa cum pretind, de ce nu au reclamat imediat la Parchet sau Ministrul Sanatatii?
      Acesti mincinosi sa intre in puscarie! Fac parte din haita de hoti ai lui Dragos Teodoru.
      Cata magarie, cata nerusinare, cat tupeu pot sa aiba aceste scursuri sa minta in halul asta?

      Ștergere
    2. IDIOT ESTI TU SI CU MATA TA C....( TEXT CENZURAT )

      Ștergere
  9. Ce faci mai Teodorule, n-ai mai iesit azi la protest? Ori, te pomenesti ca ti-ai luat salariul si nu stim noi? Pai nu mai rascoli tu oamenii, nu mai imprastii manifeste, nu mai agiti pumnul? Hai, mai Teodorule, fii barbat, ce te-ai flescait asa !?!? Am auzit ca ai avut si un mic control, vineri noapte, asa, pe la 11, cica ar fi venit prefectul sa te salute, sa te intrebe cum o mai duci, ce te doare… Acum, fie vorba intre noi, cred ca prefectul voia sa te vada cat de bine te tii tu pe picioare la ora 11 din noapte si cum raspandesti in jur un damf de flori de trandafir… Ei, bravo tie, n-are orice doctor cinstea sa vina prefectul judetului sa-l scoale din somn, in garda, la miezul noptii, cu o sarutare!
    Asa ca, azi de dimineata, prin curtea spitalului era liniste deplina. Teodoru si consoarta lui lasasera ciocu` mic, le trecuse cheful de proteste. Si, in mod inexplicabil, odata cu ei disparusera si ceilalti. Nu mai avea nimeni pofta de protest. Ciudat. Cum va explicati asta?
    Un mic sfat, Dragos taticule: in caz ca nu ti-ai dat seama, nu mai esti pe vremea PDL-ului si nu mai e Boc la guvernare, nici Finkelstain nu mai este primar. Ce-ai vrut tu sa faci, cam seamana cu pisatul contra vantului sau cu scuipatul de jos in sus.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am auzit ca a venit echipa de control de la Ministerul Sanatatii. Si ghici ghicitoarea mea, ce-au cerut la control. Dosarele de achizitii! Alea pe care le mosmondeau Teodoru si Barbalata. Aproape ca-mi pare rau ca l-au dat afara pe bursucul veninos de Barbalata si nu l-a mai gasit controlul pe pozitii, sa poata raspunde pentru ce-a facut. Da lasa ca Teodoru este in viata, este prezent si face el cat toti ceilalti lingai!
    Oare cat timp o sa le ia celor de la minister, ca sa citesca dosarul cu Sanomedul si sa priceapa ce scrie acolo? Sa inteleaga, adica, cine a fost escrocul care a pus la cale contractul ala capusa si cine si-a umplut buzunarele de pe urma lui.
    Si apoi, stiti vorba aia, ca vine controlul sa caute o treaba si gaseste 10? Ca doar activitatea lui Teodoru a fost complexa si laborioasa, au oamenii de la minister ce studia… dar ce importanta are, ori ai 7 dosare, ori ai 8, deja nu mai conteaza, unde merge mia, merge si suta…

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai se vede de la o posta cine era instigatorul. Teodoru a umblat toata saptamana trecuta sa intarate spiritele si sa bage batul prin gard. Ar trebui gonit cu pietre din spital.

    RăspundețiȘtergere
  12. Oricum banii se vor da pe 15 luna asta, asa ca, ce sens a mai avut toata panarama de zilele trecute? Numai asa, fiindca cauta Teodoru scandal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care bani?Salariul de pe octombrie,noiembrie sau ambele?

      Ștergere
  13. Eu am impresia ca Dragos Teodoru e dr_ _ _ _ ( AICI TEXT CENZURAT ). Sa-i faca cineva analizele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mare greseala ca au fost exclusi din sistem Barbalata si cu Teodoru.As fi vrut sa le vad fetele cand au venit cei de la minister acum in control.Nu s-au mai saturat de furat...nu stiu ce merita oamenii astia dar din cauza acestor tipare umane s-a dus Romania naibii.Sper sa se faca dreptate si sa plateasca cine trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  15. LA SPITALUL DIN TECUCI 2 RE.......( AICI TEXT CENZURAT ) MINTALI. 1 DIR. TEODORU CARE HABAR NU ARE DE SANATATE , EL SE OCUPA CU HOTIILE DE LA FBRICA DE CONSERVE SI 2. JURISTA CARE ESTE PE DINAFARA TOTAL TREABA EI ESTE PAHARELUL SI TIGARA , A INGROPAT SPITALUL IN DOSARE LA TRIBUNAL

    RăspundețiȘtergere