A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

joi, 22 decembrie 2011

Spitalul Amorului sau Cîntătorul (Teo)Dorului de Anton Cincu Pann

Textul care urmeaza  preluat de pe site-ul www.infotecuci.ro
http://www.infotecuci.ro/ziarul-organul/spitalul-amorului-sau-cintatoruldorului-de-anton-pann/


Pe acesta cale multumim Ziarului Organul de Tecuci si siteului www.infotecuci.ro



Către cititori

Domnilor! Socotesc că nu fără cuviinţă am intitulat această ediţie Spitalul Amorului, căci în coprinderea-i nu veţi vedea decît plîngeri de inimi rănite, suspinuri de piepturi săgetate, tînguiri de dureri cumplite, oftări şi tot felul de văitări din pricina amorului: întocmai ca într-un spital în care se află mulţime de ostaşi loviţi în bătaie şi răniţi de tot felul de arme, care-şi arată rănile şi îşi spun durerile, cerînd ajutorul doftorilor. Pentru că acest Amor, copil nebun, fiu al Venerei, răzgîiat de-a sa mumă şi crescut zburdarnic, în mînă cu arc şi săgeţi, cu neastîmpărpetrecîndu-şi timpul totdeauna ca cu nişte jucărele, întinde arcul şi, aruncînd săgeţi în toate părţile, răzbeşte şi pătrunde inimi de tot felul de vîrste; fără a se ruşina de bătrîni, fără a se teme de viteji, fără a se sfii de filosofi, fără să aibă milă de tineri şi chiar de săraci. Săgetează pepturile, le înflăcărează sîngele şi atît îi aruncă în călduri grozave, încît mulţi îşi smintesc simţirile şi se pomenesc ca cei lunatici în somn, şi chiar deştepţi, vorbind aiurea, neştiind cum şi către cine. Ba încă unii rămîn smintiţi pentru totdeauna, fără a-şi mai putea găsi leacul, şi din Spitalul Amorului ajung în Spitalul Nebunilor (la Balamuc). Alţii cad în melancolie şi încet-încet se topesc şi-şi sfîrşesc viaţa; alţii iar, ca muierile care se bocesc la morminte, prin cîntece îşi uşureză durerile, ca prin nişte reţete, potrivit după chipul şi asemănarea patimii, drept ierburi şi alifii: pentru că în Spitalul Amorului numai astfel de doftorii alină durerile. Primiţi dar acest Spital al Amorului şi, preumblîndu-vă într-însul, veţi vedea mulţime de nenorociţi tînguindu-se în dureri, pe cari, nedefăimîndu-i, să luaţi de pildă patimile lor şi să vă păziţi a nu cădea într-însele. (Anton Pann)

Spitalul Amorului sau Cîntătorul (Teo)Dorului de Anton Cincu Pann

Către cititorul cu putere de decizie

Am citat integral prefaţa semnată de Anton Pann, tocmai pentru a oferi un exerciţiu de luciditate personajului, ba chiar şi pentru că – deşi poetizată ! – o lectură în cheie medicală ar face bine aceluiaşi ! Şi pentru că eu cred că poţi să te exprimi frumos şi civilizat şi-atunci cînd lucrurile spuse-scrise de alţii despre faptele şi gesturile tale, nu-ţi prea convin ! Pentru că treaba ziariştilor este să scrie iar a preotului să citească ! Cu condiţia să-ţi asumi propriile tale fapte chiar făcute de tine ! Dar să trecem la…descriere ! Dacă ar fi să parafrazez un aforism aproape notoriu al tecuceanului  Ghica Vasile, „ La Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci e ca în avion : Dr. Agoşteodoruchilotează şi tuturor celorlalţi le e…greaţă !”. Spitalul Tecuci, de cînd e manageriat de manager, este în aer şi deja blochează traficul aerian civilizat de deasupra Tecuciului de nişte ani buni…! Deşi – conform informaţiilor venite pe surse din Prefectura Galaţi ! – este „proprietarul” a 3 dosare care încep cu P/2010-2011, deşi simulacrul de concurs pentru ocuparea funcţiei de manager este contestat în instanţă de un contra-candidat, deşi episoadele erotice consumate în nopţile de gardă s-au înmulţit în ultimul timp (a se vedea-citi Blogul Spitalului Liber !), deşi pare făcut din sticlă mai-mereu , deşi un contract de manager aprobat de Consiliul Local nu există, aroganţa personajului  e direct proporţională cu defectele enumerate…! Chiar dacă nu a fost recomandat de nici o performanţă profesională – dacă ar fi să nu considerăm calitatea de vicepreşedinte PDL Tecuci ! – , Dr. Agoşteodoru este managerul Spitalul de prea mult timp , încît deja cazul e cronic, iar ca medic mai mult aduce a…pacient ! De-al altui spital. Cu numărul între 8 şi 10 ! Tupeul acestui individ se consumă mai nou – în sfidarea evidenţei  că şi funcţia şi venitul obţinut au calitatea de PUBLICE ! – dincolo de orice reticenţă a bunului-simţ şi dincolo de minima inteligenţă a umorului sănătos : tună şi fulgeră, de-a valma, cu simptomatologia latinului deliriumului tremens, împotriva celor care postează pe site-uri, blog-uri, publicaţii etc. articole şi luări de atitudine împotriva comportamentului ’mnealui !  Pare că şi-a pierdut de tot, controlul şi reflexele unui om civilizat – aşa cum ar trebui să fie un manager de spital – iar primarul Tecuciului are de 2 ori responsabilitatea de a interveni cu medicaţia : primo) pentru că e primar şi secundo) că e preşedintele PDL-ului care are vicepreşedinte pe Dr. Agoşteodoru !

Nota Bene : Sistemul democratic al exercitării libertăţii presei e o instituţie mult prea-complicată pentru un anatomist involuat în…manager ! Cînd deţii o funcţie publică, plătită pe bani publici, este firesc să-ţi asumi responsabilitatea oricarei forme de dezbatere şi analiză publică. Chiar şi cu mijloacele de exprimare ale presei libere. Iar oraşul Tecuci e mai mult oraşul nostru decît oraşul vostru !

Pentru a citi textul original click pe linkul de mai jos: