A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

miercuri, 5 septembrie 2012

Detalii despre CEL MAI MARE TUN IMOBILIAR din România, comis pe filiera Popoviciu - Băsescu. La cât se ridică prejudiciul


Expertul contabil judiciar Gheorghe Burlacu a vorbit, marţi seară, în cadrul ediţiei speciale, realizată de Adrian Ursu, despre controversatul dosar Băneasa. Potrivit lui Burlacu, dosarul Popoviciu-Băneasa „tratează“ cel mai mare tun imobiliar din România pentru că prejudiciul se ridică la peste 1 miliard euro.

"Este cel mai mare tun imobiliar. Prejudiciul trece sigur de 1 miliard!", a spus fostul şef al serviciului de specialişti din DNA, care a spus că în dosarul Băneasa procurori, specialişti, ofiţeri de poliţie judiciară au lucrat timp de doi ani.

„A fost arestat să zicem vinovatul, ca imediat după aceea să se ajungă la cel responsabil de toată acţiunea. Acel teren din Băneasa, de 220 ha, era domeniu public al statului. Deci, nu putea fi înstrăinat. S-a găsit o soluţie: a fost împroprietărită Universitatea de Agronomie pe data de 6.06.2001, titlul de proprietate fiind datat astfel. A urmat o expunere de motive privind aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) Aeroport Băneasa pentru suprafaţa de  220 ha. Această expunere de motive este semnată de Primarul general al Capitalei (n.r. - Traian Băsescu, la acea vreme). După care s-a trecut la hotărârea Consiliului General al Municipiului privind aprobarea PUZ şi Comisia de Urbanism a aprobat PUZ în data de 28.08.2001, adică în mai puţin de trei luni de zile“, a explicat Burlacu prezentând, totodată, în cadrul emisiunii de la Antena 3 documentele doveditoare.

Burlacu a spus că evaluarea terenului reprezintă finalul „afacerii“, precizând că expertiza, realizată de un terţ, estimează că valoarea terenului este de un pic peste 2 milioane dolari.

„Asta înseamnă mai puţin de 1 dolar pe metru pătrat“, a conchis Burlacu, precizând că evaluarea respectivă a fost făcută de un specialist solicitat de terţ.


Băsescu are motive să laude DNA. Fostul şef al specialiştilor din DNA rupe tăcerea şi face dezvăluiri incredibile despre Daniel Morar.

Răzvan Dumitrescu a prezentat în cadrul ediţiei de marţi seară a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3 câteva dezvăluiri incendiare despre dictatura lui Morar în DNA, aşa cum a fost ea văzută de fostul şef al specialiştilor din DNA, Gheorghe Burlacu.

Potrivit luju.ro, expertul contabil judiciar Gheorghe Burlacu, care încă din prima zi de înfiinţare a Parchetului Anticorupţie şi până în 2010 a fost şeful Serviciului de specialişti din DNA, a intrat în colimatorul procurorului şef Daniel Morar, care l-a demis din funcţie. 

Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la luju.ro, Gheorghe Burlacu mărturiseşte că primul conflict cu Daniel Morar a avut loc în legătură cu controversatul dosar Flota.

"Cum aveam obligaţia să verific toate actele de constatare întocmite de către specialişti (în continuare Morar mi-a interzis acest lucru), l-am asigurat ca raportul de constatare în dosar nu are nici o lacună, foarte bine documentat din punct de vedere financiar-contabil, prejudiciul de 324,5 mil. dolari fiind determinat corect şi, deci, nu poate fi contestat. Sau, mai bine spus, poate fi contestat, dar fără argumente", a declarat Gheorghe Burlacu pentru luju.ro.

"(...) După ce Traian Băsescu a fost ales preşedinte al României, ICCJ-Secţia penală, prin sentinţa nr. 293/2005 a restituit DNA Dosarul Flota în vederea refacerii rechizitoriului, ca o consecinţă a neregularităţii actului de sesizare, respectiv nesemnarea acestuia de către procurorul general, ci de către adjunct. Sentinţa definitivă a fost dată prin decizia 312 din 05.12.2005 a Completului de 9 judecători. Deşi opinia publică a fost intoxicată că restituirea dosarului s-ar datora imunităţii prezedenţiale sau necesităţii reluarii urmăririi penale, realitatea este cea prezentată mai sus. Dacă până atunci DNA-ul (PNA) nu mai solicitase întocmire de expertize de catre experţi din afara institutiei în care deja se întocmise un raport de constatare de către un specialist DNA, Daniel Morar a dispus acest lucru. Rezultatul? Prejudiciu: zero lei", a precizat Gheorghe Burlacu.

"Să nu fii specialist şi tot îţi dai seama că dacă vinzi fiecare navă cu 1 dolar, când contractul de asociere nu era realizabil, că există prejudiciu. Aspectele raportului sunt însă mai complexe. Deşi partea disjunsă din dosar cu Traian Băsescu nu a mai ajuns la instanţă, una din primele griji ale lui Daniel Morar a fost să ceară expertului şi să trimită Preşedintelui României un exemplar din expertiză. O ilegalitate pe care nu ştiu unde ar putea fi încadrată", a completat acesta


sursa  www.antena3.ro

Mai ţineţi minte de cazul "Flota"? Noi informaţii au ieşit la iveală, iar Daniel Morar este implicat într-o acţiune fără precedent

Noi informaţii din dosarul Flora, în care a fost cercetat preşedintele Traian Băsescu, au fost scoase la iveală de unul dintre experţii care au contribuit la verificările procurorilor.

Gheorghe Burlacu susţine că prejudiciul de 324 de milioane de dolari stabilit iniţial a dispărut la ordinele lui Daniel Morar, care a cerut analiza unor experţi din afara instituţiei, procedură nemaiîtâlnită până în acel moment.

Gheorghe Burlacu a fost angajat ca expert contabil judiciar încă din prima zi de înfiinţare a Parchetului Naţional Anticorupţie. În 2010, când era şeful Serviciului de specialişti din DNA, a intrat în colimatorul procurorului şef Daniel Morar, care l-a demis din funcţie.

Gheorghe Burlacu declara: "Eu vreau ca o dată şi o dată cele două expertize .... Partea din dosar cu domnul Băsescu nu a mai ajuns în instanţă. 
De ce? S-a prezentat la alegeri cu acea expertiză. Eu, de atunci, pur şi simplu nu îl mai urmăresc pe domnul Băsescu. Nu am avut niciodată un dispreţ mai mare pentru un om."


Mircea Toader şi Cristian Rădulescu au fost reconfirmaţi ca lideri de grup ai PDL la Camera Deputaţilor şi la Senat

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, după şedinţa conducerii partidului cu grupurile parlamentare, că Mircea Toader şi Cristian Rădulescu vor fi, în continuare, lideri de grup la Camera Deputaţilor şi la Senat. 
    
În plus, Blaga a anunţat că celelalte propuneri în conducerile Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să fie făcute de parlamentarii formaţiunii, fără a mai fi nevoie de o validare în conducerea partidului. 
    
"Am căzut de acord că ne menţinem liderii de grup, pe domnul Mircea Toader în Camera Deputaţilor şi pe domnul Rădulescu în Senat", a spus Blaga. 
    
El a mai precizat că grupurile parlamentare vor completa Birourile permanente atât în Cameră, cât şi în Senat. 
    
"Am lăsat la latitudinea grupurilor parlamentare să îşi nominalizeze oamenii şi pe urmă vom valida aceste nume în Birou, şi nu invers. Am schimbat puţin lucrurile, am încredere în colegi că vor găsi cele mai bune variante", a menţionat Blaga.

Vasile Blaga: Vom insista pentru depolitizarea unor instituţii ca Televiziunea, Radioul, CNA, CNSAS şi chiar Curtea Constituţională, etc

Dupa ce au condus tara fara legi, fara scrupule, fara reguli, fara nimic, dupa ce au politizat toate institutiile din Romania, Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, dumunică, după întâlnirea conducerii partidului cu parlamentarii, că principalele priorităţi, în ultima sesiune, se referă depolitizarea unor instituţii fundamentale ale statului, cum sunt Televiziunea Română, RRA, CNA, CNSAS şi Curtea Constituţională. 

De ce nu au depolitizat institutile cand au fost la putere? Le este frica de noua conducere ca va dori politizarea  institutiilor dupa algoritmul politic actual?
    
"Vom insista pentru depolitizarea unor instituţii fundamentale ale statului, cum sunt Televiziunea Română, Radioul Român, CNA, CNSAS şi nu în ultimul rând Curtea Constituţională", a declarat Vasile Blaga, precizând că multe dintre aceste priorităţi vor fi discutate şi în Biroul Permanent Naţional al formaţiunii. 
 
Preşedintele PDL a precizat că s-a discutat şi despre repunerea pe rol a legii privind votul prin corespondenţă, a unei legi privind parteneriatul stat-unităţi de cult în zona socială. 
    
"Ne-am spus punctul de vedere şi asupra modului cum vom discuta cu celelalte formaţiuni parlamentare, în sensul în care va trebui să respectăm cu toţii angajamentele luate de premier până la urmă în discuţiile cu domnul Barroso", a menţionat Vasile Blaga.

sursa www.antena3.ro