A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

joi, 15 martie 2012

Români !!!.... Vin alegerile ! Vin ! Vaccinaţi-vă !


   Români !!!.... Vin alegerile ! Vaccinaţi-vă ! Aveti grija la portocaliu!!!!

   O data la patru ani vin alegerile. Odata cu ele, politicienii isi amintesc de noi. Isi amintesc ca existam, ca ei depind de noi, nu invers. Ca sansa lor de a incasa un salariu enorm timp de patru ani, in schimbul dormitatului in banca Parlamentului depinde de noi. Au inceput sa ne viziteze. Ne dau pliante si bilete de papagal la colt de strada si fac eforturi sa para interesati de noi. Declaratiile lor de intentie sunt aceleasi din 90 incoace. Votul uninominal ii incomodeaza cumva. Obscurii si mediocrii trebuie sa iasa in fata cu ceva, sa ne arate ca au ceva, ca daca ii scuturi, cade ceva din ei. Dar tocmai asa se vadeste cat de rupti sunt de realitatea celor multi, de realitatea alegatorilor, a celor carora le cersesc votul cu fete mieroase si vorbe mestesugite. Da, acum chiar o sa-i alegem. Dar nu cum vor sau isi inchipuie ei. Noi avem valorile noastre dupa care ii masuram. Cine nu se potriveste cu ele, nu ne poate reprezenta in Parlament.


  Pentru politicieni trecerea vremii aduce numai beneficii: o masina mai noua, un calculator mai performant, niste comisioane din ceva bisnita si vesnicele aranjamente pe sub masa pentru mai multa putere si mai mare vizibilitate. Asa vad politicienii activitatea politica; ei au luptat pentru aceste beneficii si doresc acum sa aiba placerea de a le folosi.   

  De aproape patru ani pensionarii nu au mai primit nimic la pensie. Dar între timp puterea de cumpărare a pensiilor a scăzut cu peste 25%, 20% provenind din inflaţie, iar 5,5% din CAS-ul plătit începând de anul trecut.
  Zilele acestea s-a tot vorbit de creşterea salariilor la bugetari. Nu-i nimic rău în asta este chiar salutară această iniţiativă. Din păcate nu se vorbeşte nimic despre creşterea pensiilor deşi legea spune că în fiecare an pensiile trebuie indexate în funcţie de creşterea economică şi de rata inflaţiei. De ce nu se respectă această lege în România nu ştie nimeni.
  De fapt, aceasta nu este singura lege care nu se respectă. Dar este singurul act normativ, care afectează peste 5 milioane de români. Aceşti oameni au mare nevoie de bani pentru a-şi plăti taxele pe proprietate, întreţinerea la bloc, şi să-şi poată acoperi cheltuielile necesare legate de hrana zilnică, medicamente etc., ţinând seama că pensia medie în România este în jur de 700 de lei.
  După zeci de ani de muncă pensionarii constată că pentru puterea actuală ei nu mai există. Cred că dacă guvernul Tăriceanu nu ar fi dublat pensiile în cei patru ani de mandat, astăzi mulţi pensionari nu ar avea după ce bea apă. Afirm cu tristeţe că acesta este unul din adevărurile crude din România de azi.   

**********************************************************************************

Că tot se apropie alegerile, atragem atenţia localnicilor din municipiu şi cetăţenilor din comunele arondate oraşului să îşi revizuiască actele de identitate cu probleme. Cateva sute de oameni sunt în această situaţie, o parte dintre ei fiind tineri care au împlinit vârsta de 14 ani şi nu au solicitat un act de identitate, iar o parte - persoane cu buletine al căror termen de valabilitate a expirat. 

„În conformitate cu prevederile legale, în termen de 15 zile de la expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor eliberarea unei noi cărţi de identitate. Neândeplinirea acestei obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă ."

Cetăţenii care deţin documente cu probleme se pot adresa Serviciului de Evidenţă a Populatiei, pentru rezolvarea problemelor.