Abia a dispărut zăpada de pe şosele, că au ieşit la iveală gropile imense din asfalt. Aproape că nu există stradă fără probleme, iar şoferii se chinuie cu greu să le ocolească pentru a nu-şi distruge maşinile.
La o săptămână de la ultima ninsoare, "marile bulevarde" din Tecuci sunt pline de gropi.
O poveste care se repetă în fiecare primăvară. De exemplu str. Transilvaniei s-a spart, a stat asa cateva saptamani, apoi a fost decapata, a mai stat asa peste 10 zile, apoi a fost plombata cu viteza melcului.. Stiu o sa ni se spuna ca nu a fost vremea buna de asfaltat, insa ne intrebam de ce nu exista o comunicare eficienta intre primarie si statia meteo, din care sa reiasa cand exista cateva zile cu temperaturi optime, atunci sa se apuce oamenii de decapat si imediat de asfaltat. Probabil ca cei de la Administraţia Străzilor, privesc situatia cu detaşare.
Resemnarea Admistraţiei Străzilor îi costă pe plătitorii de taxe sute de mii de lei în fiecare an.
Practic, şoferii plătesc de 3 ori ca să meargă pe un singur drum: taxele către primărie, asigurarea auto şi reparaţiile după datul în gropi.
Până la "marea asfaltare", probabil ca gropile vor fi umplute temporar cu o mixtură, la rece. Chiar şi aşa, şoferii ar face bine să conducă cu ochii în patru.
Sunt sigur si am crezut-o de prima data pe profesoara de geografie: tara noastra este foarte frumoasa. Numai ca de cand merg pe soselele patriei, nu prea mai am timp să mă uit la peisaj din cauza gropilor.
Tara noastra are toate formele de relief. Are munti, dealuri, rauri, cascade, trecători, canioane si gropi.
Muntii sunt de mai multe feluri. Gropile, si ele.
Rasfoind codul rutier, iata ce am gasit scris aici asa cum a fost aprobat, cu modificari, de Camera Deputaţilor
Cap I - Dispoziţii generale
""Art. 5. - (1) Administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor este obligat să asigure semnalizarea corespunzătoare a acestuia conform standardelor în vigoare.
(2) Administratorul drumului public este obligat să semnalizeze corespunzător, cât mai repede posibil, orice obstacol aflat pe partea carosabilă, care stânjeneşte sau pune în pericol siguranţa circulaţiei, şi să ia toate măsurile de înlăturare a acestuia.
(4) În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii. ""
Politia doar supravegheaza, sesizeaza si poate aplica amenzi pentru nereguli chiar si administratorului.
NO COMMENT
Anonim30 martie 2013, 23:57
Eu nu inteleg un lucru. Ce treaba avem noi astia care lucram in spital cu afacerea aia cu laboratorul si cu Sanomed. Noi nu am furat nimic, n-am facut nici o manarie. De ce sa ne opreasca noua din salarii pentru asta? N-are decat sa platesca Teodoru alea 13 miliarde sau 14 sau cate dracu or fi, ca el e cu musca pe caciula. Da de ce sa suferim noi pentru porcariile lui?