A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

miercuri, 18 ianuarie 2012

Societatea civilă se alătură Pieţei Universităţii: Noi, VIERMII - inepţi, inculţi şi ciumpalaci – PROTESTĂM!

Printr-un comunicat oficial, 16 organizaţii apolitice anunţă că se alătură oamenilor liberi din Piaţa Universităţii, explică de ce refuză dialogul cu ministrul Theodor Baconschi şi solicită public Guvernului şi celui care îl conduce în fapt, preşedintele Traian Băsescu, să îşi ceară scuze poporului român. Comunicatul integral, în cele ce urmează:


COMUNICAT
Noi, VIERMII - inepţi, inculţi şi ciumpalaci - PROTESTâM !
Societatea civilă instituţionalizată se alătură celei din Piaţa Universităţii şi respinge propunerea de a se lăsa atrasă într-o mascaradă de dialog social pe care încearcă să-l mimeze trimisul principalului partid de guvernământ, ministrul Teodor Baconschi, invitând principalele ONG-uri la consfătuire după ce, în prealabil, manifestanţii din Piaţa Universităţii au fost jigniţi incalificabil de lideri ai PDL. Baconschi însuşi i-a numit pe manifestanţi o "mahala ineptă şi incultă”. Cerem public Guvernului şi celui care îl conduce în fapt, preşedintele Traian Băsescu, să îşi ceară scuze poporului român. Societate civilă, instituţionalizată sau nu, cu toţii, suntem cetăţenii României, iar politicienii trebuie să înveţe să asculte această unică voce şi revendicările ei.


Dovada că invitaţia lui Baconschi (prin fundaţia sa) nu este decât o mimare a spiritului democratic, a dialogului real şi structurat cu societatea civilă - intenţie ce i-a animat brusc pe reprezentanţii partidului de guvernământ abia în clipa în care au văzut protestele oamenilor liberi din întreaga ţară - stau toate demersurile societăţii civile prin care s-au căutat soluţii viabile diverselor probleme, soluţii ce au fost ignorate rând pe rand. Reamintim că nu numai societatea civilă din stradă este dezamagită de absenţa oricărui dialog, la fel suntem şi noi, societatea civilă instituţionalizată, după ani de zile în care sesizările noastre în domeniul bunei guvernări, de la Roşia Montană la RAPPS, au rămas practic fără raspuns, obligându-ne să căutam calea tribunalului. Guvernul este atât de disperat încât îl trimite pe ministrul Baconschi să recunoască, în invitaţia trimisă, până şi existenţa deficitului de comunicare între societatea civilă şi lumea politică. Aceasta nu absolvă însa Executivul de răspundere, dimpotrivă, demonstrează crasa incompetenţă a Guvernului. 
De altfel, nu numai acest domn, Teodor Baconschi, i-a jignit pe oamenii din piaţa spunând că sunt o "mahala ineptă şi incultă”. A fost un întreg concurs de invective din partea PDL – senatorul Iulian Urban i-a numit pe protestatari "viermi” şi, mai apoi, un alt lider PDL a spus: "ce să faci, nu poţi să-ţi dai demisia pentru nişte ciumpalaci”! Şi, culmea, după aceste declaraţii insolente, dl. Baconschi, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, doreşte să consulte societatea civilă instituţionalizată, cu privire la agenda anului 2012, încheindu-şi invitaţia cu "rămân al dvs, cu aceeaşi pretuire”. Ce fel de preţuire, s-a văzut clar! 


Organizaţiile semnatare anunţă că nu vor participa la astfel de false consultări, demers generat în mod evident numai de teama Guvernului de a-şi pierde poziţia şi privilegiile. 
Solicităm deci public scuze din partea actualei şi vremelnicei Puteri pentru jignirile incalificabile aduse populaţiei. În absenţa lor, invitaţia pare mai degrabă încă un demers de bifat pe agenda politică, un gest populist, neavenit, într-un cadru care nu conferă nici o credibilitate ideii că această contribuţie ar urma să fie realmente pusă în valoare. 
Timpul, expertiza şi eforturile societăţii civile sunt la fel de importante ca şi ale clasei politice şi ar trebui luate în considerare şi valorizate ca atare. Nu ne dorim ca societatea civilă să fie considerată încă o dată "masă de manevră” şi nici transformată în instrument de justificare a unor decizii reprobabile.
Anunţăm că nu ne aşezăm la masa dialogului cu o fundaţie obscură, cum este cea a ministrului Baconschi, care mimează deschiderea către dialog, ci numai cu un Guvern reformat şi doar atunci când toate subiectele de mai jos vor constitui o reală agendă pentru rezolvarea problemelor, astfel cum au fost ele enumerate în aceste zile de protest de cetăţeni paşnici care îşi exprimau nemulţumirile, inclusiv cele legate de degradarea gravă a vieţii lor sociale, a statului lor de cetăţeni. 


Până atunci, vom continua să manifestam BINE în Piaţa Universităţii!

PROTESTĂM:
1. Împotriva comasării alegerilor, un abuz la adresa principiilor democratice.
2. Împotriva corupţiei şi ineficienţei din sistemul sanitar. Împotriva periclitării unui sistem care funcţionează: SMURD.
3. Împotriva ineficienţei gestionării fondurilor europene.
4. Împotriva subfinanţării educaţiei în favoarea armatei şi a serviciilor secrete.
5. Împotriva abuzurilor politicienilor asupra mediului înconjurător: împotriva tăierilor ilegale de copaci, împotriva gunoielor care acoperă jumătate din ţară, împotriva introducerii vânătorii în ariile protejate ş.a.
6. Împotriva proiectului de la Roşia Montană şi a implicării preşedintelui Bîsescu în susţinerea şi promovarea făţişă a unui interes privat.
7. Împotriva distrugerii patrimoniului arhitectural naţional prin complicitatea autorităţilor cu interesele imobiliare nelegitime.
8. Împotriva aroganţei şi dispreţului clasei politice faţă de aplicarea legilor transparenţei şi a blocării accesului publicului la luarea deciziilor. Împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor categoriilor defavorizate şi ale minorităţilor.
9. Împotriva abuzului asumării de răspundere a Guvernului în chestiuni vitale pentru societate, care ar trebui să facă obiectul dezbaterilor amănunţite în Parlament, împotriva abundenţei de ordonanţe de urgenţă şi a lipsei dialogului social real.
10. Împotriva comportamentului abuziv şi antidemocratic al preşedintelui Băsescu  
● jignind şi umilind persoane aparţinând diferitor segmente ale societăţii şi, prin aceasta, grupurile sau categoriile din care acele persoane fac parte;
● impunându-şi proiectele personale prin organizarea, în mod populist şi iresponsabil, de plebiscituri bazate pe specularea lipsei cvasitotale de informaţie şi pregătire a populaţiei;
● abandonând complet nepartizanatul politic la care este obligat prin Constituţie şi susţinând făţiş partidul aflat la putere în toate campaniile electorale;
● conducând în mod autoritar Guvernul României, deşi Constituţia nu îi conferă această atribuţie;
● înţelegând de o manieră partizană ce înseamnă majoritate parlamentară, susţânând majorităţi constituite prin atragerea traseiştilor politici.

De asemenea, ne exprimăm revolta şi îngrijorarea faţă de calitatea slabă a liderilor politici din opoziţie, complici la fenomene pentru care învinuim şi puterea, cum ar fi politizarea administraţiei locale, nepotismul, corupţia, traseismul politic şi incapacitatea de a reforma partidele din care fac parte.
Centrul de Resurse pentru Participare publică – Oana Preda
CENTRAS – Viorel Micescu
ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei - Mircea Toma
Centrul pentru Jurnalism Independent – Ioana Avădani
Societatea Academică din România – Alina Mungiu Pippidi
Asociaţia Miliţia Spirituală - Mihai Bumbes
Centrul de politici Durabile Ecopolis - Costel Popa
Terra Millenium III - Lavinia Andrei
Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta - Liviu Mihaiu
Fundaţia PACT – Ruxandra Sasu
Fundaţia Soros România – Gabriel Petrescu
Asociaţia ALMA-RO
Policy Center for Roma and Minorities - Valeriu Nicolae 
Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni – Ionuţ Tănase
Academia de Advocacy – Corina Dragomirescu
APADOR-CH