A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

luni, 25 noiembrie 2013

Spitalul Tecuci nu mai poate plăti salariile angajaţilor


Conturile Spitalului din Tecuci sunt blocate din cauza unei datorii către o firmă controversată. 



Conjunctura tulbure în care se găseşte în prezent Spitalul „Anton Cincu” are la bază un contract încheiat în urmă cu aproape patru ani. În decembrie 2009, managerul de atunci al unităţii sanitare, doctorul Dragoş Teodoru, a hotărât să externalizeze laboratorul de analize medicale al spitalului către firma Sanomed. Tranzacţia purta numele de "asociere investiţională" şi prevedea faptul că firma va prelua angajaţii şi spaţiul în care funcţionase laboratorul spitalului, aducând în schimb aparatura medicală necesară. Salariile angajaţilor ar fi trebuit plătite de către Sanomed. Doar că firma nu şi-a respectat clauzele contractuale încă de la început, fapt nesesizat însă de către spital. „La sfârşitul lui 2012, Sanomedul avea neachitată către spital suma de aproximativ 450.000 de lei. Cu toate acestea, fără a anunţa pe nimeni, pe baza unei decizii unilaterale, clinica a reziliat la Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi contractul pe care îl avea cu Spitalul din Tecuci”, a declarat Daniel Ţuchel, primarul municipiului Tecuci. 

Între incompetenţă şi tăcere complice

În contractul încheiat în 2010, există o clauză cel puţin dubioasă care prevede ca Spitalul să plătească penalităţi de 1 la sută pe zi în cazul neplăţii facturilor. Pe tot parcursul anilor 2011 şi 2012, Sanomed-ul s-a folosit în tăcere de această clauză, profitând de curioasa lipsă de reacţie a conducerii spitalului. La începutul lui 2013, unitatea sanitară s-a trezit brusc dată în judecată. „În acest fel s-a ajuns în situaţia în care Spitalul „Anton Cincu” are de plătit către Sanomed în jur de 1.600.000 de lei, sumă adunată doar din penalităţi în anii în perioada 2001 - 2012”, a mai spus edilul Tecuciului.

Poprire pe conturi

În urmă cu două săptămâni, potrivit managerului spitalului, ing. Teodor Negru, instanţa a decis să pună poprire (sechestru - n.r.)  pe conturile instituţiei, ajungându-se astfel în situaţia în care angajaţii nu-şi mai pot primi salariile. „Suntem astfel în neplăcuta postură ca CAS Galaţi să nu mai poată face plăţile către spital. Am solicitat o amânare a deciziei instanţei, în încercarea de a găsi o soluţie la această problemă. Oricum, cum nu-mi place să dau vina în mod abstract pe o instituţie, spun că responsabilă pentru această situaţie este fosta conducere a spitalului, pe timpul căreia s-a încheiat acest contract păgubos”, concluzionează Daniel Ţuchel. 

Afacerea „Sanomed”

La începutul acestui an, pe 26 ianuarie, „Viaţa liberă” vă aducea la cunoştinţă un caz în care exponenţi erau tot Spitalul din Tecuci şi Clinica Sanomed. Situaţia de atunci o poate explica mai bine pe cea din prezent. „Laboratorul de analize a fost externalizat. În momentul în care s-a făcut externalizarea, în decembrie 2009, aveam un contract cu CorpMedica, care mai trebuia să se deruleze timp de cinci luni. Dar, nu înţeleg de ce, nu s-a mai continuat acel contract cu CorpMedica şi s-a încheiat un altul, cu Sanomed. Aparatura, care ar fi trebuit să intre în proprietatea spitalului, era într-un fel de leasing, care se plătea prin cumpărare de reactivi. După cinci luni, toată aparatura, ce a costat 27.000 de euro, ajungea în proprietatea spitalului şi nu am mai fi avut probleme. Din păcate, s-a încheiat contractul cu Sanomedul, contract prin care s-au derulat sume foarte mari. În ultimele trei luni de zile, de când sunt eu director, am găsit facturi uriaşe, pe care le retrimiteam la calculat şi se reduceau. În speţă erau trecute pe facturi analize ce nu se făceau la noi în laborator. De exemplu, erau facturi de 800 de milioane de lei vechi, ce ajungeau la 500 de milioane după recalculare. De atunci a pornit acest conflict”, explica la începutul anului managerul spitalului, ing. Negru.

Cum se apără fostul manager

În acelaşi articol, fostul director, dr. Dragoş Teodoru, susţinea faptul că, din punctul lui de vedere, contractul încheiat între Spitalul din Tecuci şi Clinica Sanomed este legal. „Ţin să menţionez că nu e vorba de o externalizare, ci de o asociere investiţională. Prin acest tip de contract personalul a fost păstrat intact, lucru imposibil în cadrul unei externalizări. În perioada în care am fost manager, spitalul a pus la dispoziţie spaţiul şi personalul, în vreme ce laboratorul Sanomed a venit cu aparatura, reactivii de laborator, precum şi cu renovarea spaţiului. De asemenea, tot ei s-au ocupat şi de certificare. În lipsa unei astfel de asocieri nu am fi putut să încheiem un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi, deoarece fondurile spitalului sau cele puse la dispoziţie de municipalitate nu erau suficiente pentru achiziţionarea de aparatură şi alte materiale de laborator. Când contractul de asociere a fost încheiat, în urmă cu doi ani, el a fost aprobat atât de comitetul director al spitalului, cât şi de liderii de sindicate", a explicat Dragoş Teodoru.

Şedinţă de negocieri

O rezolvare la această situaţie ar putea fi găsită astăzi, în urma unei întâlniri care are loc la Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi. La şedinţă vor lua parte atât conducerea spitalului şi reprezentanţii clinicii Sanomed, cât şi autorităţile sanitare gălăţene. „Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi se implică pentru găsirea unei soluţii la această situaţie tensionată. Cazul este unic în judeţul Galaţi”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Greşesc unii, plătim toţi

Spitalul din Tecuci are în prezent 385 de angajaţi. Fiind singura instituţie medicală cu paturi din această zonă a judeţului, spitalul deserveşte peste 150.000 de gălăţeni. Dincolo de problema cât se poate de stringentă a neplăţii salariilor însă ceea ce nimeni nu pare să observe este situaţia pacienţilor actuali şi a potenţialilor pacienţi. Mulţi dintre ei plătitori de asigurări de sănătate, aceşti oameni au de suferit din cauza apariţiei unor astfel de situaţii.

Cine sunt cei de la Sanomed

Potrivit site-ului companiei, clinica Medicală Sanomed este unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din România. Clinica a avut probleme similare şi la Botoşani. Acolo, conducerea Spitalului judeţean s-a judecat cu clinica pentru plata salariilor angajaţilor spitalului, dar şi pentru a anula contractul păgubos cu firma.

Articolul original il puteti gasi la adresa :

http://www.viata-libera.ro/societate/48656-viata-libera-cotidian-tecuci-situatie-tensionata-intr-un-spital-galatean-institutia-nu-mai-poate-plati-salariile-angajatilor


Multumim pe acesta cale site-ului "Viata libera"

miercuri, 13 noiembrie 2013

Citez anonim care spunea : ""Catre Domnul Director Negru"".

Ne alaturam si noi lui "Anonim" care scria pe data de 13 noiembrie 2013, 18:36:

   Catre Domnul Director Negru. 
VA RUGAM FRUMOS SPUNETII DVS DOMNULUI PRIMAR SA ASFALTEZE GROPILE PE CARE LE-A FACUT IN ORAS. DE LA POLICLINICA PANA SPRE PRIMARIE, IN ZONA INDUSTRIALA SI CEL MAI JALNIC ESTE ZONA DE PE STRADA TRANSILVANIEI PE LA AUTOGARA, PARCA ESTE DUPA BOMBARDAMENT. DOMNULE DIRECTOR NEGRU VA RUGAM SPUNETII SA ASFALTEZE STRAZILE, VINE IARNA SI NU SE MAI POATE FACE TREABA PE FRIG. DEJA DIN ACEST PUNCT DE VEDERE TECUCIUL ARATA CA UN ORAS JALNIC.

miercuri, 6 noiembrie 2013

Roata se întoarce. Când? Asta depinde de viteza de rotaţie a fiecăreia.

  MOTTO : 
  Cand eram mica, bunicul, fie iertat, îmi spunea: "Furtuna nu depinde de noi ! Ea vine din pustie şi acolo se va întoarce! Însă stejarii adevăraţi rămân în picioare!"


  In viata toti am luat cu dificultate anumite decizii in anumite momente, gestionand prost defectuos situatiile in cauza, in dauna altcuiva, sau am judecat actiunile cuiva in necunostinta de cauza, pentru ca dupa un timp viata sa-l puna exact in situatiile diametral opuse, in pielea celorlalti. 
      Cititorule, NU UITA :
          Adevarul e ca roata se intoarce, intotdeauna. 
   Nu cred ca putem chiuli ca in liceu de la scoala, sperand ca vom scapa cu lectia neinvatata. Pentru ca oricat am fugi de ea, ne va ajunge din urma.     Constatam cu stupoare ca inca mai experimentam pe pielea noastra lucruri pe care le-am facut altora. Ne-ar fi prins bine la vremea respectiva o lista. Acum numai bifam… aham, mai am asta, asta, si ailalta… i see… Oare mai avem mult?  :)) Ce e interesant este faptul ca  nu ni se intorc intr-o anumita ordine, cronologica… ci aparent aleatoriu, si totusi deloc intamplator. Fiecare lectie e plasata exact la momentul potrivit pentru a continua o noua etapa a vietii. Dar cum? Probabil e Karma!? Nu pretindem ca avem raspunsul la aceasta intrebare, nimeni nu are. 

  Poate ca unii cred altii nu cred  in destin. Totusi nu putem sa ne punem unele intrebari. Credeam ca noi atragem in viata noastra ceea ce ni se intampla, prin felul in care gandim si actionam. Unii dintre noi inca mai cred lucrul asta. Si totusi, oare depinde numai de noi? Sau exista un destin prescris fiecaruia?

Hmm… Uneori se intampla lucruri pe care chiar nici nu ni le-am fi putut concepe vreodata, sau altele despre care nu aveam nici un dubiu ca s-ar finaliza esueaza. Incepem ca credem ca exista totusi ceva pus de-o parte pentru fiecare, dar avem liberul arbitru pentru a ne alege singuri soarta. Pana la un punct. Ceva, cumva, nu ne lasa sa deviem sub nici o forma de la cursul firesc al lucrurilor. Putem alege altceva, dar vom fi redirectionati mereu. Si nimic nu e intamplator, fiecare persoana care apare in viata noastra are un rol, ne poate invata ceva, daca suntem open mind. Si este exact ceea ce ne trebuie atunci, desi nu realizam lucrul asta. De cate ori nu ni s-au intamplat lucruri pe care nu ni le doream, si am fost tristi, pentru ca dupa un timp sa recunoastem ca erau cele mai bune lucruri pentru noi… 
    Poate nu credem,  insa  suntem niste simple marionete, fiecare cu o harta a propriei vieti deja prestabilita, fiindca depinde foarte mult de noi cum sesizam oportunitatile care apar. But Karma intotdeauna se intoarce. 


Daca nu stiati cum se intoarce roata in viata, priviti acest clip.