A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

marți, 3 mai 2022

Cum obții respect de sine fără să te lauzi.....pentru ex directorul Dinu

Dacă știi care-i treaba cu respectul de sine, probabil că titlul acestui text îți sună ciudat.

Din start, ideea de respect de sine se opune ideii de laudă de sine. Prin urmare, a spune “cum obții respect de sine fără să te lauzi” e ca și cum ai spune “cum să menții pereții albi fără să-i vopsești cu verde”.

Dacă vrei să menții ceva alb, teoretic trebuie să ferești acel ceva de contactul cu alte culori.

Așa și cu respectul de sine. Ca să-l obții, trebuie, printre altele, să nu te lauzi.

În general, ceea ce știi tu despre tine însuți este decisiv în obținerea respectului de sine.

Asta și pentru că știm întotdeauna adevărul despre noi înșine, doar că uneori încercăm prin tot felul de metode să ne deviem gândurile de la acest adevăr și să ne legănăm mintea în orice altă direcție mai comodă, mai plăcută.

Până la urmă însă, vrând-nevrând, mereu ne-ntoarcem la ceea ce știm despre noi înșine și, oricât am evada cu ajutorul ecapismului, revenim la acest adevăr.

De asta, respectul de sine este important, de asta ceea ce știm noi despre noi are o așa mare greutate în ceea ce privește calitatea vieții pe care-o ducem.

Domnule dr. DINU, nici macar Teodoru nu a publicat pe site spitalului ce a realizat in perioada cat a fost director,,,,Cate realizari au avut medicii, asistentii, infirmierii si personalul nemedical din spital si au publicat pe site.....Ai relizat aceste lucruri cu care te lauzi singur? Suntem convinsi ca nu............

luni, 21 martie 2022

Daca va intrebati acum de ce am "deschis" un blog

E greu sa mai poti avea incredere chiar si in cei la care tii si de multe ori chiar in tine insuti... Totul se bazeaza pe valori materiale, pe interese, foloase si propria persoana. Iar daca nu esti asa, ai de pierdut.


Ce era normal ieri nu mai este normal azi. Toti te judeca inainte sa te cunoasca, toti cred ca te cunosc pentru ca au mai vazut si pe altii ca tine si doar pentru ca faci parte dintr-un anumit grup sau o categorie esti marginalizat... Iar daca te lauda cineva o face doar ca sa te simti bine, nu inseamna neaparat ca si crede ceea ce iti spune, dovada fiind chiar faptul ca nu are nevoie de tine nici macar cu acele calitati pe care ti le atribuie.


Daca va intrebati acum de ce am "deschis" un blog ... Mai intai candva, demult am salvat de pe net o copie arhivata a unui blog, pe care unii dintre voi il mai tin minte. Pantru ca timpul a trecut si nu a revendicat nimeni ID-ul blogului nefolosit de cativa ani.....iata....  SPITALUL LIBER TECUCI....   Este adevarat , nu este o copie completa, dar aproximativa. Ei bine, a fost pentru ca oricum nu se inghesuie multi sa citeasca, pentru ca nu mi-e frica sa spun ce gandesc. Sunt un om liber sa-mi povestesc intamplari din viata, iar daca sunt persoane care scriu comentarii, responsabilitatea este a dumnealor. ....ne puteti trimite documente, ne puteti scrie, iar daca doriti sa ramaneti anonimi va GARANTAM acest lucruDesigur, nimeni nu e perfect. Fiecare e diferit *din fericire* si toti au si bune si rele, pentru unii e mai usor sa ia ca atare ce pare evident si nu incearca sa caute adevarul dincolo de aparente. 
Perfectiunea ar fi oricum o calitate formala, oamenii se plictisesc usor de ceea ce pare prea bun tocmai pentru ca au impresia ca li se cuvine. De altfel, oamenii care primesc lucruri bune au obiceiul de a nu le aprecia la adevarata valoare, iar cei care le-ar aprecia cu adevarat primesc doar un gust amar de regret profund vazand astfel de intamplari. Cum imi place mie sa spun, cine are, da cu piciorul; cine nu, duce dorul.

Daca va intereseaza sa aflati mai multe, nu ezitati sa ma intrebati ce vreti. Altfel, multumesc pentru vizita si sper ca totusi v-a ajutat cumva ce ati citit.





 

Teritoriile fostului Voievodat al Moldovei

 Teritoriile fostului Voievodat al Moldovei, azi împărțite între România (roz), republica Moldova (roșu) şi Ucraina (portocaliu).


Printre români circulă legenda potrivit căreia România și-ar fi sacrificat drepturi și interese (inclusiv drepturi teritoriale) prin încheierea Tratatului politic de bază (tratat de bună vecinătate și cooperare) cu Ucraina, întrucât intrarea sa în NATO, care ar fi fost prioritatea absolută a politicii externe românești în anul 1997 (odată cu venirea profesorului Emil Constantinescu la președinția republicii), depindea de semnarea acestuia. Vitejii de după război apar acum să ne mai spună că raționamentul prin care accesul în alianța nord-atlantică era legat de normalizarea relațiilor cu Kievul, ar fi fost greșit întrucât ei știau, încă de la finele anului precedent că, la proximul Summit de la Madrid, NATO nu avea să primească mai mult de trei membri, printre care România nu figura. De ce ne-am „grăbit” atunci?! Și, pornind de aici, dă-i dezbatere.


Este vremea să facem lumină în această istorie. Mai târziu va fi ... prea târziu.


Discuția trebuie pornită dintr-un cu totul alt punct.


La mijlocul anilor 1990, când erau în toi căutările pentru definirea unei ordini post-bipolare, subsecventă sabordării URSS, și se mai credea în posibilitatea reunificării și reconcilierii Europei cu ea însăși („reconcilierea dintre istoria și geografia Europei”, cum am formulat eu atunci), Primul ministru francez, Edouard Balladur, a lansat o doctrină, care i-a purtat numele, și care afirma că pacea pe continentul european, după încetarea Războiului rece și căderea Zidului de la Berlin, poate fi asigurată cu două condiții: i. recunoașterea status quo-ului teritorial, de către toate statele europene, orice încercare de a forța modificarea frontierelor urmând a fi exclusă; ii. acordarea de drepturi minorităților naționale, astfel încât să fie descurajată orice formă de segregaționism și secesionism al acestora. Cu granițe stabile și minorități fericite, pacea Europei era asigurată, altfel decât prin defunctul echilibru al terorii. 


În momentul în care Occidentul european și-a declarat sprijinul pentru doctrina amintită,  extinderea NATO și UE erau incerte; mai ales în ceea ce privește amploarea lor. Asemenea extinderi fuseseră, de principiu, prohibite prin înțelegerile de la Malta, din 1989, dintre Președinții George Bush Sr. și Mihail Gorbaciov, iar liderii lumii euro-atlantice aveau rețineri cu privire la încălcarea promisiunilor respective.


Tot în acea vreme, România era independentă dar lipsită de aliați, lipsită de lichidități și lipsită de piețele altădată câștigate și menținute pe criterii politice. De aliați aveam nevoie întrucât încă din primăvara anului 1990 apăruseră forțe externe interesate în dezmembrarea teritorială a României și/sau de capturarea ostilă a resurselor ei. Lichiditățile (infuzii de capital financiar) erau absolut necesare unei economii supra-capitalizate, adică supra-dezvoltate, dar care ajunsese să producă pe stoc și astfel să nu își poată amortiza investițiile pentru a susține reluarea ciclurilor productive, dar mai ales pentru a-și asigura modernizarea tehnologică. Fără accesul preferențial pe piețele „lumii a treia”, satelite ale sistemului mondial comunist, industria românească trebuia ajutată să depășească obstacolele ridicate în calea ei de politicile protecționiste ale statelor occidentale. Cum ar fi putut România ignora, în asemenea condiții, exigențele planului Balladur?


În ceea ce privește NATO, una dintre condițiile pentru admiterea celor care candidau la dobândirea statutului de membru al alianței era chiar rezolvarea tuturor disputelor cu vecinii; rezolvare care se garanta prin încheierea unor tratate generale („politice de bază”) cu aceștia. Motivul era simplu și clar: nu se dorea ca noii membri să fie parte în litigii internaționale cu state ce ar fi rămas în afara alianței, și astfel să sporească insecuritatea acesteia; noii membri trebuiau să fie furnizori de securitate, iar nu consumatori de securitate, respectiv furnizori de insecuritate.


Statele grupului de la Viszegrád s-au conformat rapid și au încheiat tratatele cu vecinii până în 1995. Polonia și Ungaria, deși prin Tratatul de la Paris din 1946 fuseseră obligate să cedeze teritorii în favoarea URSS, ajunse ulterior în compunerea Ucrainei, recunoscuseră fără complicații frontierele ucrainene, moștenite ca foste frontiere sovietice, încă în 1994. Budapesta s-a împiedicat doar de tratatul cu România, care implica luarea unei poziții în problema Transilvaniei, dar și acesta a fost încheiat și ratificat în 1996.


Astfel, Bucureștiul rămânea singurul care nu se aliniase la curentul european, întrucât nu convenise asupra tratatelor cu Ucraina și Republica Moldova. O individualizare care nu putea produce decât bucurie în capitala unui stat vecin de la apus, competitor istoric, precum și în cea a altui stat, din vecinătatea apropiată răsăriteană, perceput de români ca amenințare ereditară. 

De ce pandemia se termină în 2022. Specialiștii britanici ne luminează

 Pandemia de Covid-19 a schimbat complet percepția lumii asupra vieții, astfel încât, pentru mulți dintre noi revenirea la normalitate pare un vis aproape imposibil de îndeplinit. Deși este greu de crezut, oamenii de știință de la Cambridge vin cu vești bune, astfel că în anul 2022, pandemia de Covid-19 ar putea să se termine, iar oamenii să revină la viața de dinainte.



Factorii care contribuie la sfârșitul pandemiei

Deși următoarele luni se anunță extrem de tensionate și tot mai multe țări se tem pentru efectele devastatoare ale valului cinci, oamenii de știință și epidemiologii vin cu vești bune pentru omenire. Potrivit acestora, coșmarul pandemiei ar putea lua sfârșit în acest an, în timp ce virusul va deveni endemic, la fel ca și gripa.


Astfel, infecția cu Covid-19 va putea fi tratată cu antiviralele care vor vindeca pacienții bolnavi. În plus, vaccinurile eficiente, reducerea internărilor în spitale și administrarea din timp a antiviralelor vor contribui semnificativ la combaterea pandemiei.


Epidemiologistul Raghib Ali a explicat că, în ciuda numărului mare de infectări, anul 2022 are toate șansele să marcheze finalul pandemiei, chiar dacă virusul va mai exista printre noi, potrivit the guardian.com.


„Luna ianuarie a anului trecut a fost poate cea mai întunecată perioadă a pandemiei din Marea Britanie, atunci când zeci de mii de oameni au fost internați în spital, în timp ce alte mii de persoane și-au pierdut viața în fiecare săptămână.


Acum, majoritatea dintre noi suntem bine protejați datorită vaccinurilor extrem de eficiente, astfel că avem un risc individual mult mai mic de a ajunge în spital.


Combinarea vaccinurilor, dar și o mai bună cunoaștere a modului de tratare a infecției de Covid-19 influențează în mod pozitiv ratele de spitalizare, cât și cele de deces, care au scăzut cu peste 80%.


Și mai mult, spre deosebire de anul trecut, copiii noștri se întorc la școală în această săptămână, sectorul HoReCa este deschis și, în plus, ne putem întâlni cu prietenii și familiile.”, a transmis medicul.