A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

joi, 10 aprilie 2014

NUMAI PENTRU CUNOSCATORI....

   Cu totii dispunem de o harta a mintii, formata in perioada educatiei noastre (contruita prin asocieri de idei si emotii), cu ajutorul careia ne raportam la situatiile aparute (teritoriul fiind viata si situatiile in sine).
Conditia de reusita in acest proces este dorinta de a face o transformare reala, constientizarea faptului ca fara implicare personala, nimic nu se va produce de la sine, sinceritatea, multa flexibilitate si vointa de a extrage maximum de efecte.
   Toti oamenii sunt inzestrati de Creator cu o agresivitate naturala, necesara in primul rand pentru autoaparare atat fizica cat si psihica. Aceasta agresivitate la nivel energetic este de fapt o forta vitala necesara vietii, care in trecut folosea la vanatoare si autoaparare. In prezent folosita adecvat se transforma in asertivitate – puterea de a fi tu insuti in orice situatie si de a spune lucrurilor pe nume - iar sublimata in mod constient se poate transforma in forta spirituala, forta de determina mersul lucrurile – desigur, o arma cu doua taisuri... 
   Deseori oamenii buni isi tin agresivitatea in frau, o reprima din start considerand-o ceva rau, iar tot acest potential energetic natural este tinul astfel in rezerva, blocat. Ei aleg pacea si armonia, si acest fapt este un plus, insa uneori avem nevoie si de agresivitate fie pentru a ne apara, fie pentru a spune lucrurilor pe nume, fie pur si simplu pentru afirmare, adica pentru a fi asertiv. 
  Oamenii buni ar trebui sa stie ca agresivitatea nu trebuie folosita pentru distrugerea altor fiinte, dar uneori folosirea ei este ceva necesar pe acest pamant, atat pentru aparare, cat si pentru afirmare, altfel campul nostru energetic poate fi afectat. Raspunsul nerostit, vorbele nespuse, se deruleaza de cele mai multe ori autoamat in gand, ducand la blocaje energetice, boala sau intamplari neplacute. 


 Despre oamenii rai nu voi spune decat ma intristeaza. Nefericirea unora nu are cum sa ma bucure, iar oamenii rai sunt cu siguranta foarte tristi. Nu ii urasc, ci ii compatimesc.
Vreau sa cred ca oamenii rai sunt de fapt oameni care au uitat sa fie buni, si au devenit rai datorita luptelor si durerilor la care i-au supus viata.
Rautatea este neputinta de a fi bun, de a ierta, de a intelege, de a iubi.Oamenii rai nu se pot iubi nici macar pe ei. 

  Cel mai frecvent, oamenii sunt rai deoarece le este mai usor sa fie asa. Ca sa fi bun, trebuie sa ai o anumita structura, precum si capacitati deosebite de a ierta, a fi tolerant si plin de compasiune, ceea ce inseamna un tip de energie (totul este energie - atat gandul, cat  si fapta) , de care oamenii rai nu sunt capabili - ei nu au aceasta energie.
  Vreau sa cred ca putina bunatate primita de la fiecare le va imbogati sufletul celor rai si ii va face sa redevina buni....


12 comentarii:

  1. O FATA MAI GASESTI, DAR UN PRIETEN GREU…

    Pe 8 martie, Teodoru sarbatorea ziua femeii la un restaurant, cu Florin Barbalata.
    Poate baietii voiau sa-si ofere cate un martisor, adica Teodoru sa-i dea martisorul lui Barbalata, sau Barbalata lui Teodoru, sau pe rand, ma rog, nu ne bagam in lucruri asa adanci…
    Poate voiau si ei saracii, sa-si aminteasca de zilele bune de odinioara, cand beau bere din aceeasi cutie in biroul managerului, cand mergeau de manuta in concediu, de manuta la serviciu… ma rog, cand erau vesnic nas la nas, in spital, ca doi porumbei pe-o balega. Poate iesisera la carciuma sa le cante lautarul una de dor si jale: “As da zile de la mine/Sa mai fiu o zi cu tine…”
    Sau poate Teodoru voia sa sarbatoreasca faptul ca a fost dat afara de la spital, altfel spus, ca a trecut in randul disidentilor, iar daca tinem seama ca la masa era prezenta si tovarasa Pighi-Sima (zisa si “Fotomodela”), cred ca in seara aia se intrunise “guvernul in exil”.
    Noi, care stim ca viata lui Teo nu are nici un rost daca nu-si are alaturi sufletul lui pereche, ii dam un sfat: acum, ca s-a aciuat oarecum la spitalul judetean, poate gaseste un loc caldut, la serviciul achizitii, pentru Florinelu` Barbalata, acest Giumbix bun-la-toate, care il deserveste asa de bine pe Teo, de cand se stiu ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mamaaaa, da ce afacere au facut cei de la judetean ca l-au luat la ei pe Teo! Acuma le mai lipseste numa` Sanomedul, marele contract de asociere investitionala, afacerea secolului! Fonduri au, laborator au, vine maine-poimaine Sanomedul, adus de Teodoru, si le prezinta avantajele proiectului: Procentele 10% voi – 90% noi; Durata contractului 25 de ani; Daca vreti sa reziliati contractul, mama dracului va ia si 50% penalitati pe zi de intarziere. Corect si profitabil pentru ambele parti! Nici nu stiti ce pierdeti! Zau asa! Daca nu credeti, intrebati Spitalul Tecuci, ce bine le-a fost cu Sanomedul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa vedeti cand o incepe Teodoru sa se dea in stamba pe la spitalul judetean, cand o sa intre el in sala de operatie dupa ce-a fumat.....(AICI TEXT CENZURAT).... expirata, combinata cu whisky, ca sa-si faca curaj…

    RăspundețiȘtergere
  4. Ati pierdut din vedere o treaba. Pe 16 aprilie este ziua prietenului nostru Teodoru. Iar pe 24, ziua dragalasului de Barbalata. Cum spitalul este prea sarac ca sa le mai faca vreun cadou, trag nadejde ca isi vor oferi, reciproc, cate o mica atentie. Nu valoarea, ci intentia conteaza, nu-i asa? Poate sa fie un nimic, o “acadea”, de exemplu… totul e sa fie oferita cu duiosie, din toata inima… cu toata dragostea.

    RăspundețiȘtergere
  5. AFACERE DE FAMILIE

    Acum cateva zile, Camelia prinsese o fetisoara sa o consulte. Fata n-avea mai nimic, dar Camelia, cu gandul la pestisorul ei infometat, a pacalit-o ca ar avea apendicita. Mai mult, i-a zis fetei ca nu se poate opera la Tecuci, ca „doctorii astia nu e buni” si ca trebuie musai sa plece cu ambulanta la Galati, unde urma s-o ia in primire unul Teodoru, s-o opereze.
    Pe drum, fata, ori s-a razgandit, ori i-a deschis careva capu`, cum e cu apendicita la Teodoru; ce este sigur, e ca nici urma de ambulanta sau de fata de la Tecuci, n-a mai ajuns in seara aia la judetean.
    Dar partea haioasa abia acum vine: toata seara cu pricina, Teodoru, se repezea, plin de speranta, la fiecare ambulanta care intra la UPU, isi lungea gatul si intreba: „Nu-i apendicita?”, „N-a venit apendicita de la Tecuci?, „Nu cumva e apendicita?”.
    Ma rog, pricepeti voi. Si care aveti imaginatie, vi-l puteti si inchipui, cum astepta Teo nerabdator si flamand, ca o plosnita pornita la supt sange, cu nadragii in mana, gata de actiune, ca acum-acum ii soseste apendicita si trebuie s-o rezolve! Pana la urma, si-o fi facut vreun sofer de la ambulanta mila de el si i-o fi zis: „Du-te dom`le si te culca, nu mai freca lumea la cap, ca am inchis pravalia, n-avem nici o apendicita!”.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ia, apucati-va ma de cautati pe jos, uitati-va prin sertare, peste tot, ca a pierdut Teodoru o apendicita si n-o mai gaseste!

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnilor si doamnelor....Sa va povestesc o faza tare!!! Am vazut la secretariatul spitalului actiunea in justitie a lui Dragos Teodoru contra spitalului intrucat contractul sau de munca a fost suspendat in perioada cercetarilor.
    Sa mori de ras si alta nu. Stiti ce motiv invoca Teodoru?
    Cica faptele de care este acuzat,motiv de suspendare a contractului de munca, le-a facut ca manager si nu ca doctor. Ha Ha Ha Este hilar.
    Adica draga Teodorule, tu nu ai acelasi CNP si ca doctor si ca manager?
    Daca furi ca fochist si esti mutat pe post de portar si apoi se descopera fapta ta, nu raspunzi in fata legii?
    Daca un asistent impusca azi pe cineva in spital si maine este dat afara nu mai poate fi arestat?Ca el a impuscat ca asistent nu ca somer.
    Hai sa fim seriosi ca esti penibil. Doar ai crescut cu pian in casa. Ai educatie fina nu ca restul muritorilor. Cunosc oameni cu liceu, fara studii superioare care au bun simt mai mult decat tine. Si inca ceva, nu mai imprastia vorba ca a ajuns un inginer sa te dea afara pe tine doctor.Oricum 90% dintre doctori sufera din motivul ca se cred Dumnezei. Mai baiatule, tu singur te-ai dat afara prin actiunile si comportamentul tau, in al 2-lea rand nu te-a dat el afara, totul se schimba politic.
    In incheiere iti dau un sfat. Daca viata iti ofera un nou inceput si vrei sa-ti mearga bine, acolo unde esti, respecta oamenii, uita tot din trecut, oprestete toate actiunile ce au legatura cu trecutul, si mergi mai departe. Stiu ca nu poti. Dar din respect o sa ma opresc aici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai tot asa o sa-i zica si judecatorului: "Ce vrei, bai? A ajuns unul ca tine sa condamne un doctor?"

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum ai petrecut de ziua ta, Teodorule? Nu te mai duci la munte in Austria, sau in Egipt, sa bei cu burta la soare? Cum??? Ai stat acasa? Aaaaa....stai cam prost cu banii...Nu pot sa cred... Ce pacat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Saptamana ce tocmai s-a incheiat am auzit o discutie la fetele de la contabilitate ca ar fi venit pe numele lui Barbalata Florin o poprire pe salariu, intrucat domnul Florin Barbalata nu si-ar mai fi platit ratele la banca. Probabil ca cei de la banca nu stiu ca Florin nu mai lucraza la noi in spital.

    RăspundețiȘtergere
  11. De ani si ani de zile, Sindicatul Sanitas aduna contributia de la niste multi salariati. Luna de luna si an de an, majoritatea salariatilor platesc sume destul de mari, pentru ce….??? Mai bine spus, pentru cine?
    Teoretic, sindicatele sunt organizatii profesionale, constituite in scopul ajutorarii salariatilor. As fi curios, ce s-a facut in ultimii ani cu sumele adunate de la oameni si cati angajati a ajutat sindicatul. Ia sa ne gandim, cati oameni bolnavi s-au dus la statiune, de exemplu, cu bilet de la sindicat, cate mame au primit la nastere vreun ajutor din partea sindicatului, cati angajati unici intretinatori de familie au avut parte de sprijinul sindicatului ca sa-si tina un copil la facultate, cate ajutoare de boala sau de deces a dat sindicatul… ? Sa va spun eu. Nici unul!
    In schimb, sunt doi insi care au beneficiat si beneficiaza din plin de ajutorul sindicatului. Cine??? Teodoru si Barbalata. Da, oameni buni, ex-managerul penal si valetul lui escroc. Cele doua capuse inbuibate, lipitorile care sugeau din punga spitalului se ingrasau si se rotunjeau! Cei doi sunt aparati la procesele cu spitalul, de un avocat platit din banii sindicatului. N-au banii saracii! Iata, dintre toti salariatii, cine are parte de ajutorul si compatimirea lui Viorel Popa, liderul de sindicat cel sarac si cinstit!
    Acum, stam si noi si ne intrebam: care o fi rolul sindicatului: sa ajute salariatii in nevoie, saracii, bolnavii sau sa sustina material si juridic pe hotii care au ruinat spitalul? Poate Teodoru si Barbalata nu-si permit un avocat, poate nu au furat destul si nu au cu ce sa-l platesca!
    Si la toate astea, mai adaugati faptul ca nevasta lui Barbalata, ea insasi avocat, nu s-a simtit in stare sa-si apere hotul! Avocata pe care, acum vreo doi ani, spitalul o platea cu bani grei ca sa faca nimic! Sa nu ai curajul sa-ti aperi sotul in fata instantei, atunci cand e la ananghie! Asta spune multe despre increderea pe care o are cucoana in cunostintele ei si despre increderea pe care o are sotul in priceperea nevestei!
    As sugera un audit, care sa ia serios la puricat felul cum s-au folosit in ultimii ani fondurile sindicatului, pe ce s-au cheltuit banii pe care fiecare din noi ii platim luna de luna. Cui a dat socoteala vreodata Viorel, de felul in care cheltuieste banii sindicalistilor? Cui a cerut el aprobare inainte de-a da bani pe avocati pentru cei doi penali, Teodoru si Barbalata? Dupa cate se vede, acesti bani au capatat o destinatie foarte dubioasa… poate o sa aflam maine poimaine, ca tot sindicatul sponsoriza si deplasari la schi in Austria…
    P.S. Chiar ar fi interesant sa aflam, pe ce se cheltuiau banii sindicatului, macar pe ultimii 10 ani, ca sigur nu se duceau pe-o bomboana si o garoafa, la 8 martie, cu care scoteau ochii la fraieri!

    RăspundețiȘtergere
  12. De ani si ani de zile, Sindicatul Sanitas aduna contributia de la niste multi salariati. Luna de luna si an de an, majoritatea salariatilor platesc sume destul de mari, pentru ce….??? Mai bine spus, pentru cine?
    Teoretic, sindicatele sunt organizatii profesionale, constituite in scopul ajutorarii salariatilor. As fi curios, ce s-a facut in ultimii ani cu sumele adunate de la oameni si cati angajati a ajutat sindicatul. Ia sa ne gandim, cati oameni bolnavi s-au dus la statiune, de exemplu, cu bilet de la sindicat, cate mame au primit la nastere vreun ajutor din partea sindicatului, cati angajati unici intretinatori de familie au avut parte de sprijinul sindicatului ca sa-si tina un copil la facultate, cate ajutoare de boala sau de deces a dat sindicatul… ? Sa va spun eu. Nici unul!
    In schimb, sunt doi insi care au beneficiat si beneficiaza din plin de ajutorul sindicatului. Cine??? Teodoru si Barbalata. Da, oameni buni, ex-managerul penal si valetul lui escroc. Cele doua capuse inbuibate, lipitorile care sugeau din punga spitalului se ingrasau si se rotunjeau! Cei doi sunt aparati la procesele cu spitalul, de un avocat platit din banii sindicatului. N-au banii saracii! Iata, dintre toti salariatii, cine are parte de ajutorul si compatimirea lui Viorel Popa, liderul de sindicat cel sarac si cinstit!
    Acum, stam si noi si ne intrebam: care o fi rolul sindicatului: sa ajute salariatii in nevoie, saracii, bolnavii sau sa sustina material si juridic pe hotii care au ruinat spitalul? Poate Teodoru si Barbalata nu-si permit un avocat, poate nu au furat destul si nu au cu ce sa-l platesca!
    Si la toate astea, mai adaugati faptul ca nevasta lui Barbalata, ea insasi avocat, nu s-a simtit in stare sa-si apere hotul! Avocata pe care, acum vreo doi ani, spitalul o platea cu bani grei ca sa faca nimic! Sa nu ai curajul sa-ti aperi sotul in fata instantei, atunci cand e la ananghie! Asta spune multe despre increderea pe care o are cucoana in cunostintele ei si despre increderea pe care o are sotul in priceperea nevestei!
    As sugera un audit, care sa ia serios la puricat felul cum s-au folosit in ultimii ani fondurile sindicatului, pe ce s-au cheltuit banii pe care fiecare din noi ii platim luna de luna. Cui a dat socoteala vreodata Viorel, de felul in care cheltuieste banii sindicalistilor? Cui a cerut el aprobare inainte de-a da bani pe avocati pentru cei doi penali, Teodoru si Barbalata? Dupa cate se vede, acesti bani au capatat o destinatie foarte dubioasa… poate o sa aflam maine poimaine, ca tot sindicatul sponsoriza si deplasari la schi in Austria…
    P.S. Chiar ar fi interesant sa aflam, pe ce se cheltuiau banii sindicatului, macar pe ultimii 10 ani, ca sigur nu se duceau pe-o bomboana si o garoafa, la 8 martie, cu care scoteau ochii la fraieri!

    RăspundețiȘtergere