A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

marți, 13 ianuarie 2015

Mii de carduri de asigurat îşi aşteaptă posesorii la CJAS Galaţi

La sediul Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Galați a început distribuirea cardurilor de asigurat de sănătate care nu au fost livrate prin Poştă. La nivelul judeţului Galaţi au fost aduse Poştei 408.256 carduri de asigurări de sănătate. Dintre acestea, peste 45.000 carduri de asigurat de sănătate nu au fost distribuite prin Poştă, din varii motive, şi au fost returnate Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Galaţi.


„Dintre aceste 45.000 de carduri, 34.824 sunt numai din Galaţi, iar celelalte din restul judeţului. Acestea pot fi luate de la sediul CJAS, între orele 8-16.30, în fiecare zi. Am alocat patru persoane dintre angajaţii CJAS pentru a se ocupa de această problemă, dar dacă este cazul vom suplimenta acest număr. În cazul în care beneficiarul cardului este o persoană în vârstă, sau care nu este deplasabilă, cardul poate fi ridicat de aparţinător, pe baza unui act de identitate şi a copiei după actul de identitate al beneficiarului. Pentru zonele judeţului mai îndepărtate de Galaţi luăm în calcul, dacă vom avea acceptul medicilor de familie din zonă şi aprobarea Casei Naţionale, să le distribuim prin medicii de acolo, mai ales că aceste carduri au fost făcute şi trimise în funcţie de lista şi parafa medicilor de familie. Toate spitalele au cititoare de carduri, la fel şi peste 93% dintre farmacii. Dintre medicii de familie, 9 deja folosesc cititorul de card, alţi 49 îl au, iar restul ne-au anunţat că au făcut comandă pentru el. Oricum, deocamdată cei care nu au intrat în posesia cardurilor de asigurat pot să îşi dovedească calitatea de asigurat şi să primească servicii medicale pe baza sistemului vechi. Există un proiect care spune ca de la 1 februarie să se folosească cardul de asigurat, dar acesta încă nu a fost aprobat”, a precizat dr. Elena Vrabie, directorul CJAS Galaţi.

sursa: monitoruldegalati.ro, tecuceanul.ro

7 comentarii:

  1. Domnule diregtor Negru, va rugam sa interveniti la sectia interne pentru linistirea tensiunilor, altfel cat de curand o sa pierdem medici foarte buni si asa putini. Deocamdata nu o sa dau nume, insa daca spiritile nu o sa se linisteasca voi fi nevoita sa dau nume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca in ultima vreme, sunt foarte la moda dosarele penale, m-am gandit ca poate sunt unii oameni, care ar vrea sa fie pusi la curent cu mersul dosarelor penalului Teodoru.
    Asa ca reproducem mai jos, un extras de pe site-ul Tribunalului Galati, cu informatii publice despre dosarul de coruptie al lui Teo. Dupa cum o sa vedeti in cele ce urmeaza, are termen luna asta pe data de 18 si dosarul nu-i departe de pronuntare.
    Stati linistiti, in momentul in care judecatorul o sa dea o hotarare, noi o sa fim primii care sa va anuntam ce il asteapta pe Teo-Racoare. Cel mai probabil il asteapta o condamnare, ramane de vazut de care: cu suspendare sau cu executare. Altfel spus, sa vedem unde o sa-si petreaca urmatorii ani: AFARA sau INAUNTRU.


    Informaţii generale

    Nr. unic (nr. format vechi) : 5321/324/2013
    Data inregistrarii 14.03.2014
    Data ultimei modificari: 27.01.2015
    Sectie: Sectie Penala
    Materie: Penal
    Obiect: infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000)
    Stadiu procesual: Fond



    Părţi

    Nume Calitate parte
    TEODORU DRAGOŞ Inculpat
    CRISTOVICI VIOREL Inculpat
    SC MAJESTIC COMEXIM SRL - PRIN ADMINISTRATOR Inculpat
    SPITALUL MUNICIPAL " ANTON CINCU" TECUCI Parte vătămată



    Şedinţe

    18.02.2015

    Ora estimata: 11:00
    Complet: Cp2S
    Tip solutie:
    Solutia pe scurt:
    Document:
    21.01.2015

    Ora estimata: 11:00
    Complet: Cp2S
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: pentru lipsa martorilor
    Document: Încheiere de şedinţă 21.01.2015
    22.12.2014

    Ora estimata: 11:00
    Complet: Cp2S
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: pentru lipsa de apărare
    Document: Încheiere de şedinţă 22.12.2014
    18.11.2014

    Ora estimata: 11:00
    Complet: Cp2S
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: În vederea continuării cercetării judecătoreşti amână judecarea cauzei la data de 22.12.2014, sala 2.
    Document: Încheiere de şedinţă 18.11.2014
    28.10.2014

    Ora estimata: 08:30
    Complet: Cp2S
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: Acordă termen de judecată la data de 18.11.2014, ora 11,00, pentru continuarea cercetării judecătoreşti.
    Document: Încheiere de şedinţă 28.10.2014
    09.09.2014

    Ora estimata: 8:30
    Complet: Cp2
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: termen 28.10.2014 Sala 2 pentru lipsă de apărare.
    Document: Încheiere de şedinţă 09.09.2014
    27.06.2014

    Ora estimata: 08:30
    Complet: Cp2S
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: pentru pregătirea apărării
    Document: Încheiere de şedinţă 27.06.2014
    28.05.2014

    Ora estimata: 08:30
    Complet: Cp2S
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: Pentru lipsa dosarului de fond
    Document: Încheiere de şedinţă 28.05.2014
    28.04.2014

    Ora estimata: 08:30
    Complet: Cp2S
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: In baza art. 342 si art. 346 NCPP, constată că instanţa de judecată este legal sesizată cu prezentul rechizitoriu. Constată legal administrate probele in faza de urmărire penale. Termen de judecata publică cu citarea tuturor părţilor la data de 28.05.2014. Cu drept de contestaţie in termen de 3 zile de la comunicare Cercetată in camera de consiliu (preliminara) si pronunţată in şedinţa publică din data de 28.04.2014.
    Document: Incheiere - camera preliminară 28.04.2014


    RăspundețiȘtergere
  3. Azi, in timp ce ma uitam la stiri, mi-am amintit de prietenul Teodoru si m-am intrebat ce-o mai fi facand el saracu? Oare nu il ia cu frig pe sira spinarii cand vede, cum din ora in ora, DNA-ul mai ridica pe cineva?
    Chiar asa. Ce mai zici tu, Teodorule? Mai ai curaj sa dai drumul la televizor? I-auzi ce zice. DNA-ul a cerut arestarea Elenei Udrea. Pentru fapte din 2011! Si, ce sa vezi, procurorii zic ca lasarea ei in libertate e “un pericol public”, ca e vinovata pentru “felul in care s-a raportat la banul public si pentru ca a dispus in mod discretionar de fondurile pe care le administra.”
    Ia sa ne gandim un pic. Tu ce faceai Teodorule prin 2011 – 2012? Daca-mi aduc bine aminte, faceai contracte: ba cu generatoarele, ba cu Sanomed-ul, ba contracte de achizitie. Vorba procurorilor: “Dispuneai dupa cum voia muschiul tau de fonduri”! Trebuia sa traiesti si tu decent, doar nu era sa mori de foame numai cu salariul de director! Doar erai baiat destept, ce naiba, stiai tu “cum sa te raportezi la banul public”.
    Problema e asa. Ce te faci, daca maine-poimaine, organele statului or sa te considere si pe tine un “pericol public” si or sa te duca cu duba intr-un loc linistit si racoros, unde sa poti reflecta in liniste, la cum ai folosit tu banisorii publici?
    P.S. Ei, ce zici, se asorteaza eterna ta camasuta roz, la costumul ala cu dungi? Verticale !

    RăspundețiȘtergere
  4. O situatie ciudata

    Am mai atras atentia, cu alte ocazii, asupra felului cum se impleteste viata lui Teodoru, ex-managerul penal al spitalului, cu vietile amicilor sai, atat in afaceri cat si la distractii. Este cazul dr. Claudiu Zara, fost manager al spitalului din Adjud, fost manager al spitalului judetean din Turnu Severin si care, la mare ananghie, atunci cand nu-si mai gasea locul nicaieri, s-a aciuat la spitalul din Tecuci, unde multa vreme, prin bunavointa si cu stiinta amicului Teodoru presta ca medic ortoped, fara sa fi avut incheiat vreun contract de munca.
    Ai putea crede ca Teodoru a facut un act de omenie primindu-l la Tecuci pe amicul ramas fara slujba, daca n-am sti ca relatia lor are radacini mult mai vechi si cu iz penal, de prin anul 2007, cand se consiliau reciproc in organizarea de achizitii fraudulose si cat mai profitabile pentru propriul buzunar.
    E mai mult ca sigur, ca onorabilul dr. Zara a avut o contributie determinanta, atunci cand, in 2011, lui Teo i s-a rasculat ideea sa incheie el un contract “de asociere investitionala” cu firma SANOMED. Iata de ce:
    La inceputul anului 2011, dr. Claudiu Zara fusese mazilit de la conducerea spitalului Adjud si, de voie de nevoie, se oplosise ca angajat al S.C. Tetraedru Medical Consulting. In urma unei licitatii organizate de consiliul judetean Mehedinti, la care a fost singurul ofertant, firma Tetraedru s-a angajat sa asigure managementul spitalului judetean din Turnu-Severin, primul spital din tara condus printr-un parteneriat public-privat.
    Firma nu avea nici un fel de istoric medical, dar il propunea ca manager-minune pe Claudiu Zara, care promitea rezultate de mare performanta.
    Asa a ajuns dr. Zara directorul spitalului din Turnu Severin, fiind in acelasi timp angajatul firmei Tetraedru si cunoscut de asemenea, ca un apropiat al PDL Vrancea.
    Sederea dr. Zara la conducerea spitalului judetean Mehedinti, desi scurta, (cu aproximatie 1 februarie – 30 august 2011), nu a fost total neproductiva.

    RăspundețiȘtergere
  5. continuare:

    Venind mai aproape de zilele noastre, iata ca, in toamna lui 2014, nereguli grave au iesit la lumina in urma unui control al Curtii de Conturi la spitalul judetean din Turnu Severin. S-a constatat ca de aproape patru ani de zile, laboratorul privat nu a justificat facturile emise, cu documente privind achizitiile de materiale folosite.
    In raportul Curtii de Conturi s-a consemnat ca, la data de 29 aprilie 2011, (in timpul dr. Zara), firma care asigura managementul privat al spitalului, a incheiat un contract de asociatiune investitionala, nr. 7513, cu firma privata SANOMED, un SRL cu sediul in satul Cornu de Jos (Prahova), pentru servicii medicale de laborator. Spitalul cu 33% din actiuni, iar Sanomed-ul cu 67%. Evident ca si profitul urma sa se imparta in functie de acest procent. Contractul s-a incheiat pe o perioada de 10 ani, valabilitatea lui expirand la 29 aprilie 2021.
    Situatiile de la cele doua spitale, din Tecuci si Turnu Severin seamana in mod izbitor. La amandoua spitalele, managerii aveau fix aceiasi preocupare in cursul anului 2011: cum sa incheie mai repede si mai bine contractul cu Sanomed. E foarte clar, la sugestia cui, se zbatea amicul Teodoru sa fericeasca spitalul cu afacerea Sanomed. Cat de profitabil s-a dovedit acest contract, vom vedea in continuare:
    La Turnu Severin, Curtea de Conturi a constatat ca facturile pe care spitalul trebuia sa le achite Sanomed-ului pentru analize se ridica lunar la sume intre 250.000 si 400.000 lei, in timp ce profitul intr-un an de zile al spitalului, este de doar 15.000 lei. Si vorbim, ca in cazul Tecuci-ului, de un spital inglodat in datorii, care cu mare greutate asigura pacientilor medicamentele necesare.
    Ca urmare, inspectorii Curtii de Conturi au pus in vedere spitalului sa nu mai achite aceste facturi, deoarece laboratorul nu a facut dovada achizitiilor efectuate, nici nu a catadicsit sa prezinte spitalului centralizatoare justificative, desi avea acesta obligatie legala, iar spitalul achita foarte multi bani fara sa stie pe ce au fost folositi.
    Astfel ca, de ceva vreme, la Tribunalul Prahova, doua spitale sunt in litigiu cu firma Sanomed. Spitalul Judetean Turnu Severin si Spitalul Tecuci. Curios ca, din toate spitalele din tara, cam singurele fraierite, par sa fie acestea doua, care au avut „marele noroc” sa fie conduse de amicii Teodoru si Zara.
    Un lucru totusi ma nedumereste. Din cate stiu, rapoartele de control ale Curtii de Conturi, cand descopera matrapazlacuri penale, se lasa cu sesizarea organelor in drept, adica a DNA-ului. Despre Teodoru stim deja, ca scartaie saptamanal usile pe la tribunal si la anchete si ca deasupra lui atarna sabia lui Democles agatata de-un fir de par. Dar prietenul Zara nu? Ca parca altfel i-ar trece lui Teo timpul daca l-ar avea si pe Claudiu langa el! In doi, spatiul ala de 3 pe 4 i s-ar parea mai mare, zeama lunga i-ar parea mai gustoasa si parca nici catusele nu l-ar mai strange asa de tare!!!


    RăspundețiȘtergere
  6. AR FI DE RAS DACA N-AR FI DE PLANS

    Azi, m-am aflat intamplator la Tribunalul Galati, chiar in sala in care se judeca procesul lui Teodoru. Alaturi de el, in aceiasi sala, mai erau diversi borfasi, acuzati pentru tot felul de faradelegi. Inaintea lui, pe lista, mai era un proces de omor si altul pentru trafic de droguri. Dupa ei, in coada listei, inculpatul Teodoru Dragos, judecat si el pentru infractiuni de coruptie. Halal colegi de sala pentru Teodoru, dar, dupa cum se zice, viata ii da pana la urma fiecaruia ceea ce merita.
    Ce mi-a atras atentia si m-a amuzat, a fost ca, pe lista cu procesele apareau vreo 6 – 7 borfasi, judecati toti laolalta pentru un omor si toti aveau porecle, asa cum se poarta la interlopii care se respecta. Lista suna cam asa:
    Marin Stefanuta zis “Fani”
    Giurgea Valentin zis “JR”
    Nedelcu Dumitru zis “Calu”
    Humulescu Marius zis “Hagi”
    Vlad Florin zis “Buza”
    Purgariu Bogdan zis “Rechinu”
    Calamuz Gheorghe zis “Gaga”
    La urma de tot, in coada listei figura si numele penalului Teodoru, judecat si el, cum am zis, pentru infractiuni de coruptie. Vazand unde l-a adus viata si faptele lui cele rele, adica cot la cot cu toti borfasii, infractorii si nespalatii, m-am gandit ca n-ar fi fost rau, ca lista sa se incheie in mod armonios, cu numele lui Teodoru cu tot cu porecla.
    Teodoru Dragos zis “PORCU`”.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai uita-te Teodorule la televizor.Vezi si tu ce se intampla in tara. Nu ti-e frica ca maine-poimaine, ajungi si tu la beci?

    RăspundețiȘtergere