A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

marți, 13 noiembrie 2012

ArtFood

Asa cum v-am obisnuit, din cand in cand, pentru a va descretii fruntile va oferim si rubrica ArtFood In aceasta categorie , veti putea citi mai multe articole foarte interesante, cu sfaturi in bucatarie, articole despre o alimentatie sanatoasa, despre diete, alimente, tutoriale, dar si despre aditivii alimentari care ne fac rau pe termen lung, cum ar fi monoglutamatul de sodiu, nitratul de sodiu si alte E-uri periculoase.


Tort Dobos - reteta clasica


Timp de gătire 60 Minute
Complexitate Medie

Ingrediente
Pentru foile de dobos:
6 oua, 0.15 kg faina, 0.12 kg zahar
Pentru crema:
9 oua, 0.3kg zahar, 0.4kg unt, 2 pliculete zahar vanilat, 50g praf budinca de vanilie (sau 2 linguri de amidon), 0.1kg ciocolata topita

Mod de preparare
Reteta de Tort Dobos a fost pregatita pentru prima data in 1885, dar a fost facuta publica doar in 1995. Aceasta reteta de Tort Dobos vine din inima Ungariei, de la Budapesta, de la celebra cofetarie Ruszwurm ce prepara tortul dupa reteta originala.

Pentru blaturile tortului:
Se separa ouale, iar albusurile cu 2/3 din cantitatea de zahar adaugat se bat spuma pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza si ele impreuna cu cantitatea de zahar ramasa. In albusuri se inglobeaza usor faina si apoi galbenusurile.
Se imparte aluatul obtinut in 6 parti egale si se coc 6 foi pe o suprafata unsa si tapetata cu faina, la 180 de grade, pana devin aurii.

Pentru crema:
Untul se bate spuma, dupa care i se adauga ciocolata topita. Ouale intregi sunt mixate cu zaharul, amidonul sau budinca de vanilie si cu zaharul vanilat intr-un vas la baie de aburi. Dupa ce avem un amestec omogen luam vasul de pe foc amestecand continuu pana e aproape rece, dupa care o adaugam amestecului de unt si ciocolata.
5 blaturi de tort se ung cu crema si se aseaza unul deasupra celuilalt. Ultima foaie se taie in triunghiuri si se acopera cu zahar caramelizat. Se lasa sa se intareasca dupa care se orneaza Tortul Dobos cu ele.

Mod de servire
Tortul Dobos se serveste a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile.



Ciocanele de pui picante, marinate



Timp de gătire 45 Minute
Complexitate Redusă

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 portii:
1 catel de usturoi zdrobit
1/2 lingurita de mustar
2 lingurite zahar brun
1 lingurita chilli macinat
piper macinat
1 lingurita ulei de masline
4 ciocanele de pui

Mod de preparare
Pasi realizare reteta cu Philips AirFryer
Se incalzeste AirFryer la 200°C.
Se amesteca usturoiul cu mustar, zahar brun, chili, putina sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza cu ulei.
Se freaca ciocanele cu acest amestec pana sunt complet acoperite si se lasa la marinat pentru 20 de minute.
Se aseaza ciocanelele in sita friteuzei, care se introduce apoi in Airfryer
Se seteaza cronometrul la 10 minute si lasa ciocanelele pana se rumenesc.
Se seteaza temperatura la 150°C si lasa ciocanelele la prajit inca 10 minute.
Ciocanelele se servesc cu salata de porumb si felii de franzela alba

 Sfaturi
Salata de porumb - Serveste ciocanelele cu o salata de porumb proaspata si racoritoare. Scurge apa dintr-o cutie de porumb boabe(300 grame). Taie patru rosii in patru parti egale, indeparteaza semintele si taie-le apoi in cubulete. Acum amesteca-le cu: porumbul boabe, o ceapa verde taiata in feliute subtiri, zeama de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de coriandru proaspat, maruntit. La sfarsit, adauga sare si boia iute dupa gust.

Pulpe de pui - Marinata de mai sus este excelenta si pentru pulpele de pui. Poti sa prajesti cate doua pulpe de pui deodata in Airfryer, mai intai pentru10 minute la 200°C, apoi pentru inca 20 de minute la 150°C.

 Mod de servire
Ciocanelele de pui picante, aromate, se servesc cu garnitura preferata.




Cartofi noi cu omleta de legume


Timp de gătire 20 Minute
Complexitate Redusă

Ingrediente
5 cartofi potriviti,
2 oua,
2 cepe verzi,
marar,
usturoi verde,
carnati,
branza,
rosie,
castravete,
sare,piper.

Mod de preparare
Se curata cartofii, se taie si se prajesc.
Un cartof il oprim si il dam pe razatoarea mica, apoi se pune in tigaie in putin ulei si se prajeste putin ,apoi adaugam compozitia de omleta (se bat 2 oua peste care se adauga ceapa,mararul si usturoiul tocate marunt,branza rasa ,carnati taiati rondele si condimentam cu sare si piper).
Lasam sa se prajeasca apoi intoarcem si pe partea cealalta.
Servim cartofi prajiti cu omleta,carnati, rosii si castraveti.

Mod de servire
Aceasta reteta de omleta este perfecta pentru micul dejun sau pentru un pranz tarziu.




Despre E-urile alimentare.


Aditivii alimentari sunt substanțe chimice adăugate în diverse produse alimentare, pentru a le îmbunătăți aspectul, gustul sau pentru a le prelungi termenul de valabilitate. 

E-urile sunt de două tipuri: bune şi foarte periculoase pentru sănătate.  "E" reprezintă faptul că au fost testate minim 6 ani şi atestate la nivel european, scrie curcubeu.ro.


E-urile de care ar trebui să te fereşti sunt:

E 110, Cancerigen, îl găseşti în dulciuri, prăjituri, budinci sucuri
E 123, Cancerigen, interzis în SUA si Rusia, îl găseseşti în dulciuri, jeleuri, brânză topita
E 124, este toxic interzis în SUA şi îl găseşti în mezeluri
E 127, provoaca cancer al tiroidei la animale, posibil și la om, şi se găseşte în alcool, inghetata, prajituri, bomboane, sucuri racoritoare
E 128, este interzis in SUA si Australia, se găsesşte în carnea de hamburgeri
E 211 posibil cancerigen, interzis in SUA, dar permis la noi se găseşte în unele băuturi răcoritoare
E 220/E 228 provoacă alergii şi se găseşte în carnea de hamburgeri, cartofi deshidratați, fructe confiate, prajituri, bere, vin, otet de vin
E 230 este toxic, interzis in Australia , se găseşte în citrice
E 231 este toxic, posibil cancerigen. Interzis in SUA si Australia. 
E 233 este toxic. Interzis in Australia.
E 249/E 252, posibil cancerigen, se găseşte în mezeluri si alimente conservate prin sărare, branza
E 320, posibil cancerigen, Conservant, cartofi deshidratați, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, guma de mestecat
E 425 este toxic respirator, se găseşte în jeleuri
E 621 provoacă efecte neurotoxice şi se găseşte în condimente, supe concentrate
E 95 posibil cancerigen, interzis in SUA, se găseşte în guma de mestecat, produse zaharoase, băuturi racoritoare
E 954 posibil cancerigen, se găseşte în Guma de mestecat, produse dulci, băuturi răcoritoare


E-uri periculoase mai sunt: 

E 123 ...E239, care sunt posibili cancerigeni
E 621 - glutamat de sodiu , se gaseste in supele instant concentrate, mezeluri, si unele condimente. Are efecte neurotoxice si poate provoca migrene si crampe
E 320 - E321, E211 - acidul benzoic si derivatii sai, cancerigeni
E 251 - nitrat de sodiu, cancerigen
E 252 - nitrat de potasiu, cancerigen
E 120, E 127, E 141, E 160 - alergici
E 127 - eritrozina, colorant rosu pentru compoturi si alte alimente, provoacă mutații genetice
E 102 - tratrazina, colorant galben pentru bauturi , mustar si gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic

Vitamina C din unele produse, foarte multe, e de fapt acid ascorbic de sinteza și nu este același lucru cu vitamina C naturală.

Printre acestea mai sunt E-urile bune:

E 306 - tucoferol, sau Vitamina E, este un antioxidant natural care ajuta la regenerarea celulelor
E 407 - caragenanul, emulsifiant natural
E 322 - lecitina, un antioxidant natural intalnit si in ciocolata
E 421 - manitolul de cofetarie
E 300 - riboflavina sau Vitamina B2 
E 440 - acid ascorbic natural sau Vitamina C naturala
E 140 - clorofila, colorant natural folosit in cofetarii, colorarea pastelor de dinti si cosmeticalelor




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu