A T E N T I O N A R E ¡!!

Nu ne asumam raspunderea cu privire la comentariile pe care le lasa utilizatorii si de asemenea asupra materialelor pe care le primim de la cititori spre publicare.

NU instigam la violenta, xenofobie, antisemitism, rasism, pornografie, discriminare, consum de droguri / tutun / alcool.

Materialele prezentate pe situl nostru sunt fie publice, fie trimise de catre cititorii nostri cu acordul acestora.

Daca doriti ca anumite materiale sa fie sterse sau cenzurate de pe siteul nostru va rugam trimiteti o cerere sub forma de comentariu care nu va fi publicat, va semnati si va asumati raspunderea.

Va rugam fiti civilizati in exprimarea comentariilor voastre. Comentariile obscene, insultele, injuriile sau mesaje publicitare nesolicitate pot fi sterse. Poti fi marlan la tine acasa … nu trebuie sa demonstrezi asta si pe site.

De asemenea va reamintim :

CONSTITUTIA ROMÂNIEI Articolul 30 :

(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Multumim!

"Unde se termină logica, începe România!"

" O revoluţie este întodeauna începuta de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci"

Bine ai venit ! Te recunosc dupa :

ATENŢIONARE:

* Articolele de pe blogul ăsta se încadrează genului tabloid-gonzo: sursele şi numele nu se divulgă nici măcar cu preţul libertăţii.

* Numai dragostea divulgă nume... dar aici, deja, nu mai e vorba despre dragoste !

* Autorul nu îşi asumă pseudonimele - nu poţi acţiona în judecată pe cineva care scrie despre ceea ce crede el că crezi tu că eşti... maxim ar fi să-i dai, nu să-i ceri drepturi de autor...

* Ce libertate a cuvântului ar mai fi aia în care sunt pedepsite echivocurile îndrăzneţe ?

sâmbătă, 28 iunie 2014

Conducerea Spitalului Municipal ,,Anton Cincu’’ a primit aviz favorabil pentru Centrul de Primiri Urgenţe, ca secţie a spitalului tecucean, vestea îmbucurătoare venind din partea Secretarului de Stat Raed Arafat.

Se cunoaşte faptul că de ani buni s-a dorit înfiinţarea unui Centru de Primiri Urgenţe (CPU) dar timpul a trecut iar planurile au rămas la stadiul de proiect.

La intrarea în unitatea spitalicească există un punct de triaj care ani de zile a înfiorat pacienţii cu starea jalnică a dotărilor precare, neexistând un cadru legal pentru aprobarea fondurilor necesare modernizării.

În urma demersurilor făcute de primarul Daniel Ţuchel şi managerului Teodor Negru pentru obţinerea avizului, acest Centru va permite o triere normală şi corectă a pacienţilor, CPU va dispune de patru medici specialişti, aceasta fiind una dintre cele mai mari realizări la nivelul Spitalului ,,Anton Cincu’’.

 Finanţarea şi modernizarea Centrului de Primiri Urgenţe va fi făcută de la bugetul Ministerului Sănătăţii, dotările urmând a se realiza în interval de un an.

,,Mulţumim pe această cale Subsecretarului de Stat Raed Arafat pentru sprijinul acordat! Toate măsurile impuse de Direcţia Publică de Sănătate Galaţi au fost realizate şi vor fi menţinute în continuare de către conducerea Spitalului, acestea venind în sprijinul pacienţilor unităţii medicale. Acest Centru, precum şi noile achiziţii finanţate de Primărie, vin în sprijinul cetăţenilor din Municipiul Tecuci şi al celor din localităţile învecinate ’’ a precizat managerul Teodor Negru.

sursa : tecuceanul.ro
Multumim pe acesta cale site-ului tecuceanul.ro

joi, 5 iunie 2014

Noutati vechi

     Dr. Dragoş Teodoru, fost director al Spitalului din Tecuci, le-a cerut judecătorilor de la Tribunalul Galaţi să anuleze suspendarea contractului său de muncă dispusă de actuala conducere a unităţii medicale şi să-i plătească drepturile salariale restante. Măsura de suspendare a contractului de muncă pe perioadă nedeterminată a fost luată după ce medicul a fost trimis în judecată pentru corupţie. Tribunalul Galaţi a decis luna trecută că sesizarea procurorilor privind faptele de corupţie de care este acuzat fostul director al Spitalului municipal „Anton Cincu” din Tecuci este legală, astfel că cercetarea judecatorească în cazul dr. Dragoş Teodoru va începe în perioada imediat următoare. Procurorii anticorupţie susţin că în 2007 dr. Dragoş Teodoru, director al spitalului la acea vreme, a încheiat un contract de furnizare şi montare a două generatoare de curent cu SC Majestic SRL Tecuci, înregistrând, între părţi, un act adiţional în 14.12.2007. Mai multe sesizări au fost depuse în ceea ce priveşte suma exagerat de mare înregistrată pentru cele două generatoare (220.000 lei), iar Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat o serie de verificări în acest caz. Procurorii anticorupţie susţin că actul adiţional a fost încălcat, mărindu-se nejustificat valoarea contractului, iar prejudiciul cauzat se ridică la 26.503 lei.

   Reamintim ca Spitalul si-a acţionat în judecată angajaţii pentru a recupera de la aceştia mai multe drepturi salariale. Este vorba de prima de stabilitate încasată pentru o perioadă de o lună de zile în 2009, dar la care se adaugă dobânda legală de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti până la data plăţii efective. Alţi 12 angajaţi ai spitalului pot răsufla uşuraţi după ce unitatea medicală a renunţat la repretenţiile faţă de aceştia. La rândul său, spitalul din Tecuci a scăpat de spectrul executării silite după ce aceeaşi instanţă a admis recent suspendarea provizorie a executării silite demarate de către SC Sanomed SRL pentru neplata unor datorii. Spitalul se judecă şi în prezent cu proprii angajaţi şi pentru a recupera de la aceştia mai multe drepturi salariale, a căror plată a fost considerată ilegală de la Camera de Conturi Galaţi. Tribunalul Galaţi a pus în vedere unităţii medicale să precizeze suma pe care vrea să o recupereze de la fiecare medic şi asistentă medicală, cu precizarea cuantumului brut şi a celui net.

duminică, 1 iunie 2014

La multi ani de ziua copilului.

La multi ani de ziua copilului. Sa te bucuri de toate minunile acestei lumi.


Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătorește la date diferite în țări diferite. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.


În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children's Day).

În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005



Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China și SUA.
Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august.
Australia sărbătorește în prima duminică din luna iulie.
Brazilia sărbătorește în data de 12 octombrie.
Bulgaria sărbătorește în data de 1 iunie.
Cuba sărbătorește în a treia duminică din luna iulie.
Germania de la reunificarea Germaniei se sărbătorește în data de 1 iunie din timpul DDR-ului și 20 septembrie sărbătoarea Republicii Federale Germania.
India sărbătorește în data de 14 noiembrie.
Japonia sărbătorește în data de 5 mai.
Mexic sărbătorește în data de 30 aprilie.
Polonia sărbătorește în data de 1 iunie.
Republica Moldova sărbătorește în data de 1 iunie.
Turcia sărbătorește în data de 23 aprilie.
Ungaria sărbătorește în ultima duminică a lunii mai.

La români, 1 iunie a fost sărbătorit prima oară în 1950