La multi ani de ziua copilului. Sa te bucuri de toate minunile acestei lumi.
Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătorește la date diferite în țări diferite. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie
Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.
În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children's Day).
În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005
Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China și SUA.
Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august.
Australia sărbătorește în prima duminică din luna iulie.
Brazilia sărbătorește în data de 12 octombrie.
Bulgaria sărbătorește în data de 1 iunie.
Cuba sărbătorește în a treia duminică din luna iulie.
Germania de la reunificarea Germaniei se sărbătorește în data de 1 iunie din timpul DDR-ului și 20 septembrie sărbătoarea Republicii Federale Germania.
India sărbătorește în data de 14 noiembrie.
Japonia sărbătorește în data de 5 mai.
Mexic sărbătorește în data de 30 aprilie.
Polonia sărbătorește în data de 1 iunie.
Republica Moldova sărbătorește în data de 1 iunie.
Turcia sărbătorește în data de 23 aprilie.
Ungaria sărbătorește în ultima duminică a lunii mai.
La români, 1 iunie a fost sărbătorit prima oară în 1950
„MILUITI UN OM SARMAN”
RăspundețiȘtergereVa mai amintiti de Dragos? Sper ca nu l-ati uitat pe fostul nostru coleg, ex-manager, cel mult-iubit de pitipoance si mult-cautat de politisti, procurori si de mascati. Poate va mai amintiti cum se lauda cu banisorii lui taticu, cum avea el gadgeturi ca nimeni altul si cum nu mai putea de bine…
Ei, n-o sa va vina sa credeti, dar Dragoselu`-Priponelu` a ajuns sa n-aiba bani de avocat. Asa cum ati auzit. Dar, la un dosar penal este musai sa ai avocat, si cum Teo are numai dosare penale, (ca nu prea i-a placut civilul la viata lui), a ajuns astazi, in situatia jenanta sa-i plateasca statul un avocat, ca la toti milogii, care stau cu mana intinsa, la mila publica. Ia cititi, ce zice portalul instantelor, despre unul din dosarele penale ale onorabilului:
„Solutia pe scurt: Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Teodoru Dragoş împotriva încheierii de şedinţă din 28.04.2014 pronunţată de Tribunalul Galaţi în dosarul nr. 5321/324/2013, în procedura de cameră preliminară. Conf. art. 272 Cod procedură penală, onorariul parţial pentru apărătorul desemnat din oficiu, în sumă de 150 lei, (avocat Poede Lucian), va fi avansat Baroului Galaţi din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul Teodoru Dragoş la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 29.05.2014.
Cand am citit treaba asta, m-am intrebat: Oare o fi cazul sa facem o cheta in spital, o lista de subscriptie, ceva, sa-i strangem niste banuti de avocat lui Teo-Priponache, sa nu ramana mititelul neaparat…
Si pentru ca veni vorba, ce ziceti? Da` de-un paharel, acolo, o fi avand bani? De-o tigara cu parfum exotic? De-un lapte praf, un zahar pudra, o fi avand saracu`???
Este curios ca n-a avut avocat la dosarul asta, pentru ca era vorba, in fond, de libertatea lui. Practic, se stabilea daca raman sau nu valabile masurile privative de libertate, luate de judecator impotriva lui.
RăspundețiȘtergere